Genellikle kurulmuş olan programlarda yazılımsal hatalar yaşanmış olduğundan dolayı, hızlı bir şekilde uzaktan erişim sayesinde bağlantı kurulumu sağlayabilirsiniz. Uzaktan erişimin aktif olması ile birlikte, bilgisayarın kontrolü karşı tarafa geçerek, uzaktan erişim sayesinde bilgisayarınızda bulunan arızalı ve hatalı yazılımların düzeltilmesi sağlanabilir.

Bu yöntem ile birlikte, işlerinizin aksamaması için yaygın bir şekilde tercih edilir. İşyerinizde bulunan bilgisayarın kusursuz bir şekilde çalışması ve düzenli olarak programların düzgün çalışması için güvenilir bağlantı yöntemleri ile bilgisayarınızın kusursuz bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Erzurumlu "Dadaş mucit" vantilatörü taşınabilir klimaya çevirdi Erzurumlu "Dadaş mucit" vantilatörü taşınabilir klimaya çevirdi

UZAKTAN BİLGİSAYARA ERİŞİM SAĞLANIRKEN TERCİH EDİLEBİLECEK PROGRAMLAR

Bilgisayarlara uzaktan erişim açısından en kolay yöntemlerden bir tanesi, uzaktan bağlantı programlarını kullanmaktır. Yazılım konusunda bir problem olduğu zaman hızlı bir şekilde düzeltilmesi için bu programları tercih ederek, hızlı bir şekilde düzeltme işlemlerini yapabilirsiniz. UZaktan erişim programları kullanırken, tercih etmiş olduğunuz programın aynı şekilde karşı tarafta da bulunması gerekir. Bu sayede geçerli olan ID ve parola girildiği zaman sağlıklı bir bağlantı kurulabilir. Bağlantı kurulumu yapılırken herhangi bir şekilde bilgisayar üzerinden işlem yapılmaması gerekir. Bu sayede karşı taraf hatalı olan dosyaları ve hatalı olan yazılımları daha net bir şekilde görebilir.

Bilgisayarınıza uzaktan erişim için tercih edebileceğiniz program türlerini daha yakından detaylı bir şekilde inceleyerek, hangi programın daha rahat bir şekilde kullanılması gerektiğini inceleyebilirsiniz. 

TEAMVİEWER 

Bilgisayarınıza uzaktan bağlantı yöntemi kurmak için tercih edebileceğiniz en önemli programlardan bir tanesi, TeamViewer olmaktadır. Özellikle son dönemlerde yaygın bir şekilde tercih edilen ve son dönemlerin en kullanışlı programlarından bir tanesi olan TeamViewer, güvenlik konusunda en çok tercih edilen programlar arasında yer alır. Program gereği bakıldığı zaman size, bilgisayarınıza özel olarak ID ve parola bulunur. ID ve parola bilgilerinizi güvenli bir şekilde karşı tarafa ileterek, bağlantı kurulumu sağlayabilirsiniz. 

TeamViewer programı kullanıcıları tarafından tercih edilmesinin en temel nedenlerinden bir tanesi, güvenlik seviyelerinin üst seviyede olmasıdır. Bilgisayara bağlanırken bağlantı kurulması için alınan izinler dahilinde, onayınız olmadan karşı tarafın bağlantı kurmasını engelleyebilirsiniz. Aynı şekilde program içerisinde erişim izni vererek, bağlantı kurmuş olan kişilerin sınırlı bir şekilde bilgisayarınıza erişim sağlamasını sağlayabilirsiniz. TeamViewer ile bağlantı kurulurken birçok farklı özelliğe sahip olsa da, dilediğiniz zaman bağlantının kapatılmasını sağlayabilirsiniz. 

Bilgisayarınızın güvenli bir şekilde işlemlerinin halledilmesi için tercih etmiş olduğunu TeamViewer programı, dünya geneline yaygın olarak tercih edilir. IP adresi ile uyumlu olarak tercih edilen ve birçok kişinin aktif bir şekilde kullanım sağlamış olduğu bu program türü, işlemlerin hızlı bir şekilde halledilmesi için mümkün olduğunda hızlı bir bağlantı kurulmasını sağlar. Bağlantı gücü olarak internet hızı ile eşdeğer bir bağlantıya sahip olan TeamViewer, herhangi bir şekilde bağlantı kopması durumunda kendisini koruma altına alarak, bilginiz dahilinde işlem yapılmasını önler.

WİNDOWS UZAK MASAÜSTÜ BAĞLANTISI

Uzaktan bağlantı konusunda birçok kişinin güvenli bir şekilde bağlantı kurması için tercih etmiş olduğu bağlantı programlarından bir tanesi, Windows Uzak Masaüstü Bağlantısıdır. Bilgisayarın uzaktan bağlantısının güvenli bir şekilde kurulması için Windows güvencesi ile bağlantı kurulumu sağlayabilirsiniz. Yazılımsal olarak herhangi bir problem yaşamışsanız eğer ki, bu program türünü kullanarak daha hızlı ve daha güvenli bir bağlantı tercih edebilirsiniz. Genellikle masaüstü bilgisayar ile tercih edilmiş olan Windows, diğer bağlantı türlerine göre daha hızlı bir bağlantıya sahiptir. Yerel ağa bağlı olmasından dolayı verilerin daha hızlı bir şekilde aktarılmasını sağlamış olan Windows, uzaktan bağlantı konusunda tecrübeli çalışma arkadaşları ile güvenli bir veri aktarımı sağlayabilir.

Bilgisayarlarınızda ayar konusunda problem yaşıyorsanız, güvenli ve hızlı bir bağlantı için Windows tercih edebilirsiniz. Bu sayede verilerinizin Windows güvenliğinde bulunduğunu ve verilerin herhangi bir şekilde problem yaşamadan saklanabilmesini sağlayabilirsiniz. Güvenlik açıklarının en az olduğu ve genellikle birçok kişinin aktif bir şekilde tercih etmiş olduğu Windows, tüm zamanların masaüstü bağlantısı açısından en çok tercih edilen bağlantı noktaları arasında yer alır. 

CHROME UZAK MASAÜSTÜ

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, en önemli adımlardan bir tanesini atmış olan firmalardan bir tanesi, Google olmaktadır. Google’ın geliştirmiş olduğu birçok farklı program bulunsa da, son dönemlerde özellikle kullanılmış olan programlarından bir tanesi, Chrome Uzak Masaüstü programıdır. Uzaktan bağlantı konusunda kendisini geliştirmiş olan Google, Chrome Uzak Masaüstü programı ile birlikte, bilgisayarlara uzaktan güvenli bağlantı kurulmasını sağlamaktadır. Genellikle kullanım açısından rahat ve konforlu bir şekilde kullanılmış olan Chrome programı, bilgisayar bağlantısı açısından hızlı bir bağlantı kurduğu bilinir.

VNC PROGRAMI

Virtual Network Computing olarak bilinen ve yazılım geliştirme konusunda uzman bir program olan VNC, sunucu ve istemci yazılımı kullanarak hızlı ve güvenli bir bağlantı kurulmasını sağlar. Bağlantıların hızlı ve aktif bir şekilde kurulması için tercih edilmiş olan VNC programı tüm zamanların en kullanışlı bağlantı programları arasında yer alır. Bilgisayarına hızlı ve güvenli bağlantı kurmak için VNC tercih edebilirsiniz. 

BİLGİSAYARA UZAKTAN ERİŞİM SAĞLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

İş yerinizde veya ev ortamında kullanım sağlamış olduğunuz bilgisayarınızın, daha hızlı bir şekilde bağlantı kurulabilmesi uzaktan erişim programları tercih edebilirsiniz. Kullanım açısından hızlı ve pratik bir çözüm olarak bilinen uzaktan bağlantılarda, dikkat etmeniz gereken birkaç önemli husus bulunur. Bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, tercih edebileceğiniz programların güvenilir olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. İş verilerinizin veya kişisel bilgilerinizin güvenli olarak kalması için güvenli programlar tercih etmenizde fayda vardır.

Bilgisayar erişimi için tercih etmiş olduğunuz uzaktan erişim programlarında dikkat etmeniz gereken en önemli şeylerden bir tanesi, programın orjinal versiyonunun yüklü olmasıdır. Genellikle birçok şirkette orjinal programlar bulunsa da, kendini destek ekibi olarak tanıtıp size farklı programlar yüklemek isteyenlere, aldırış göstermemelisiniz. Bu tarz durumlarda orjinal programlar üzerinden işlem yapılmasını ve herhangi bir şekilde başka programdan işlem yapılmayacağını karşı tarafa iletmenizde fayda vardır. Firmaların destek ekibinde çalışanlara karşı hassas davrandığı ve güvenerek çalıştırılmasını göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Güvenilir programlar haricinde, bilgisayarınıza farklı bir program yüklememenizde fayda vardır.

Editör: Saliha Kara