GÜNDEM

Üniversite öğrencilerine bayram harçlığı verilecek mi?

Dini bayramlar öncesinden üniversiteli öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı verileceği ve başvuruları başladığı konusunda İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı.

Abone Ol

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesi gibi, dini bayramlar öncesinden üniversiteli öğrencilere 1.000 TL bayram harçlığı verileceği ve başvuruları başladığı sosyal medya platformu üzerinden duyurulmuştu. İçişleri Bakanlığı konuya dair açıklama yaptı.

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde sayısı 15 milyona yaklaşan emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin Üniversite öğrencilerine de bayram harçlığı adı altında bin TL olarak verileceği iddia edilmiş sosyal medya hesapları üzerinden İçişleri Bakanlığı üzerinden başvuruların alındığına ilişkin bilgiler yayılmıştı. Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Öğrencilere bin TL bayram ikramiyesi verileceğine ilişkin henüz kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor.

İçişlerş Bakanlığı’nca bayram harçlığı başvurusu ile ilgili yapılan açıklamada; “Bazı sosyal medya mecralarında Bakanlığımızca bayram harçlığı dağıtıldığı yönünde gayrı ciddi paylaşımlar ve videolar yayınlanmaktadır. Bakanlığımız e-başvuru sistemi vatandaşlarımıza başvurusu ile ilgili belgeleri sistem üzerinden elektronik ortamda da gönderme imkânı sunan son derece önemli hizmettir. Bakanlığımızca e- başvuru ya da açık kapı uygulamamız üzerinden bayram harçlığı ödemesi yapılması kesinlikle söz konusu değildir.”