Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin haftalık seminerleri devam ediyor. Diyanet Gençlik Merkezinde ki programın konuğu Prof. Dr. Faruk Gürbüz’dü.
“Kuran’ın Dili” konulu seminerinde konuşan Prof. Dr. Faruk Gürbüz konuşmasını Kur’an kelimesinin anlamını anlatarak başladı. Kur’an’ın Arapça bir kökten türediğini okumak anlamına geldiğini ancak o anlamla isimlendirilmesinin yanlış olacağını söyleyerek kelimenin asıl manasının olsa olsa ‘bildiri’ anlamını taşıyabileceğini izah etti.
Prof. Dr. Faruk Gürbüz “Dillerin tamamında potansiyel olarak farklı anlamlara kapı aralayabilecek anlamlar çeşitli yüklemelerle mümkün olabilmektedir. Arapça da sıradan bir dil olarak Rab ’bin yüklemeler yaparak daha derin anlamlara sahip olan bir dil haline getirilmiştir. Kur’an’daki kelimelerin ses uyumu ile insanların Kur’an’ı daha iyi anlamalarına yönelik vurgular oluşturulmuştur. Sema dendiğinde kelimenin son hecesi uzatılırken, Arz denildiğinde kelime adeta yeri çakıldığının işaretini vermektedir. Kur’an her ne kadar Arapça olsa bile “Rab’ca“ olduğu ortaya çıkmaktadır.” Şeklinde konuştu.
Çok sayıda katılımcının dikkatle izlediği seminerde çok sayıda akademisyen öğrenci ve vatandaşlar bulundu.
Seminerin sonunda kendisine sorulan soruları cevaplandıran Prof. Dr. Faruk Gürbüz’e Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinin hazırladığı ‘Teşekkür Belgesi’ verildi. Belgeyi Fizikçi Prof. Dr. Paşa Yalçın verdi.