SAĞLIK

Tuvalette telefon kullananlar, sağlığınız büyük tehlike altında!

Tuvalet klozetlerinin ve yüzeylerinin çeşitli tehlikeli mikroplarla dolu olduğuna dikkat çeken uzmanlar, tuvaletlerin bakteri ve virüslerin kolayca yayılabileceği yerler olduğunu söyleyerek uyarılarda bulunuyor.

Abone Ol

Telefonların mikroplarla kaplı olduğu ve sağlık riskleri taşıdığı gerçeği sıkça göz ardı edilmektedir. Tuvalette telefon kullanımının riskleri, özellikle enfeksiyonlar açısından birçok insanın farkında olmadığı bir konudur. Tuvaletler, bakteri ve virüslerin kolayca yayılabileceği yerlerdir. Bu mikroplar, tuvalet kâğıdı, kapı kolları, musluklar ve sifon gibi yüzeylere bulaşabilir.

Araştırmalar göstermektedir ki, akıllı telefonlar bile klozetlerden 10 kat daha fazla mikrop taşıyabilmektedir. Dokunmatik ekranlar da mikropların yayılmasında önemli rol oynayan bir yüzeydir. Telefon ekranlarında mikroplar 28 gün boyunca hayatta kalabilme gücüne sahiptir. Dokunmatik ekranlar, bulaşıcı hastalıklar taşıyabilen dijital çağın sivrisineği olarak tanımlanmaktadır.

Tuvalette telefon kullanmak, telefonun bu mikroplarla enfekte olma riskini iki katına çıkarmaktadır. Özellikle kirli yüzeylere temas ettiğinizde veya yaklaştırdığınızda mikroplar cihazınıza bulaşır ve hasta olabilirsiniz.  Bu nedenlerden dolayı mümkün olduğunca tuvalete telefon götürmeyin, götürmek zorunda kaldıysanız da eller mutlaka sabunla yıkanmalı ve telefon temizlenmeli.