KÜLTÜR-SANAT

Türkiye’nin en güzel kış şehirleri

Tatil yapabileceğiniz, manzarasıyla adeta büyüleneceğiniz Türkiye’nin en güzel kış şehirleri…

Abone Ol

Bazı şehirler var ki sonbahar ve kış aylarında büründüğü renkler ile insanı büyülüyor. Kış denilince akla kar, şömine, dağ evi, soba, sobada patates ve odunların çıtır çıtır yanması geliyor. Her ne kadar kış kelimesi içinizi üşütse de tanıklık edeceğiniz manzaralar size soğuğu unutturmayı vadediyor. 

İşte Türkiye’nin en güzel kış turizmi rotası;

Kapadokya-Nevşehir

Her mevsimin ruhuna ayrı yakıştığı Kapadokya kışın da ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Aynı zamanda konaklama açısından da oldukça zengin olan Kapadokya’da bir mağara otelde kalabilir, birbirinden lezzetli Türk yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Uzungöl – Trabzon

Sadece kışın değil her mevsim görsel şölen sunan Uzungöl, Türkiye’nin en önemli kış mevsimi tatil noktalarından biri. Buraya hangi mevsim giderseniz gidin manzaraya bayılacaksınız.

Abant – Yedigöller Bolu

Bolu’da kışın yoğun bir şekilde kar yağdığı için göl bölgesini adeta cennetten bir yer haline dönüştürerek görenleri hayran bırakıyor. Kartalkaya Kayak Merkezi’nin yanı sıra Yedigöller ve Abant özellikle popüler olan yerleri arasında.

Karagöl - Artvin 
Artvin'in en gözde turizm merkezlerinden Borçka Karagöl Tabiat Parkı, karla beyaza bürünmüş ormanlarıyla ziyaretçilerine, şehrin stres ve gürültüsünden uzakta zaman geçirme fırsatı sunuyor.

Ayder Yaylası – Rize
Kuymağı ile meşhur Ayder Yaylası’nda, bir temiz havanın kokusu bir de tereyağı kokusu sizi kendinizden geçirebilir. Rize’nin merkezinden uzaklaşıp biraz yayla havasına çıkabileceğiniz Ayder Yaylası, kış mevsimindeki tablolar kadar etkileyici oluyor. 

Safranbolu – Karabük
Safranbolu, kendine has olan tarihi dokusu ile ünlü bir kültürel miras olarak karşımıza çıkıyor. Osmanlı evleri vasıtasıyla şehrin görünümünü adeta tarihten kalan bir sahne gibi yansıtarak ziyaretçileri mest ediyor.  Kışın tatil planlarınızı Safranbolu’da yapacak olursanız karlarla kaplı çatısının yanında otantik evlerde konaklayıp şehrin sessizliği içinde stresinizi atabilirsiniz.