KÜLTÜR-SANAT

Türkiye’de En çok Okunan Kişisel Gelişim, Liderlik, Zenginlik, Mutluluk ve Motivasyon Kitapları

Bakış açınızı değiştirecek hayatınıza değer katacak kişisel gelişim kitapları;

Abone Ol

1- Düşün ve Zengin Ol - Napoleon Hill


1973 yılında Napoleon Hill tarafından kaleme alındı. Dünyanın hemen her yerinde farklı dillerde, 80 milyona yakın satış sağlandı. Hayat içerisinde karşılaşılabilecek zorlukları içeren bir kişisel gelişim kitabı.

2-  Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı (7 Habits of Highly Effective People) 


1989 Stephen R. Covey tarafından yazıldı ve o zamandan beri dünya çapında 25 milyondan fazla sattı. Dünyanın en önemli kişisel gelişim uzmanları arasında kitap liderlik kavramı üzerine kaleme alınmış en etkili kitaplar arasında yer alıyor.

3- Sır (The Secret) 

Rhonda Byrne tarafından 2006 yılında yayımlandı. Türkiye’de büyük yankı uyandırdı ve en çok okunan kişisel gelişim kitapları arasında yer aldı ve hala alıyor. Kitap kötü şeylerin üzerinde durmadan güzel şeylere odaklanmanın önemini konu alıyor.  

4- Ferrari’sini Satan Bilge – Robin Sharma 


Kişisel gelişime dair sırların paylaşıldığı kitap, insan zihninin derinliklerine inerek günlük hayatta, özellikle de iş dünyasında başarıyı yakalamak isteyenlere ipuçları veriyor.

5-  Alışkanlıkların Gücü (The Power of Habit) 


Charles Duhigg tarafından kaleme alınan kitap, 2012 yılında yayınlandı. Başta iş dünyası olmak üzere kişisel gelişime ilgi duyan herkeste büyük ilgi uyandırdı.   New York Times muhabiri olan Duhigg, insanoğlunun doğasından yola çıkarak sahip olunan davranış biçimlerinin hayatı nasıl etkilediğini eğlenceli bir dille okuyucuya aktarıyor.

6-Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır – Ahmet Şerif İzgören


Ahmet Şerif İzgören kaleme aldığı bu kitapta okuyucuların hayatı anlamaları, varlıklarını sevmeleri gibi konular ele alındı.

7-  Simyacı - Paulo Coelho

Paulo Coelho’nun kaleme aldığı kitap 1988 yılında yayınlandı. Simyacı, altı yılda kırk iki ülkede yedi milyondan fazla sattı. İnsanlara fırsatı tanıma ve hayallerini takip edebilme hakkında her şeyi öğretmeyi amaçlayan kitap, hayalperestler ve hırslı bireyler için en iyi kişisel gelişim kitaplarından biri.

8- İnsanın Anlam Arayışı - Viktor Frankl


Viktor Frankl tarafından 1946 yazılında yazıldı., 10 milyondan fazla sattı ve 24 dile çevrildi. Kitap Nazi kampındaki yaşam ve deneyimlerden iç görülerini anlatıyor. Kişilerin, yaşamın amacına bakış açısını değiştirmeyi amaçlıyor. 

9-  Büyük Düşünmenin Büyüsü - David J. Schwartz


David J. Schwartz tarafından 1965 yılında yazıldı. Kitap, başarılı olmanın kişinin beyninin büyüklüğüne göre değil, o kişinin düşüncesinin büyüklüğüne göre belirlendiğini iddia eder.

10- Olumlu Düşüncenin Gücü - Norman Vincent Peale


Norman Vincent Peale tarafından 1952'de yazıldı. 5 milyondan fazla basıldı. Uluslararası en çok satan kitaplar arasında. Kitap, olumlu düşünme yöntemini uygulayarak olumlu vaka geçmişlerini ve pratik talimatlarını kullanıyor.