Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi, Erzincan İl Özel İdaresi ve Erzincan Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği iş birliğiyle kurulan anonim şirket, bölgenin en önemli yöresel ürünleri arasında yer alan tulum peynirini değerlendirmek ve üreticilere daha iyi gelir sağlamak amacıyla kurulmuştu. Şirket ilk 3 ayda toplama döneminde 2 tonluk ürün topladı. 

Tarım Kredi indirimli fiyatları açıkladı! Diğer marketler bu tarihte sinek avlayacak Tarım Kredi indirimli fiyatları açıkladı! Diğer marketler bu tarihte sinek avlayacak

Erzincan Tulum Peyniri Anonim Şirketi'nin topladığı ürün miktarı, bölgedeki süt ürünleri sektörünün karşılaştığı zorlukları bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Şirketin daha da verimli olması için üreticilerle daha yakın ilişkiler kurması ve rekabetçi bir fiyat politikasını belirlemesi gerekiyor. Öte yandan daha yeni kurulmuş olan anonim şirketin, geçmiş dönemlerde atılan ve devamı gelmeyen adımların dışında, gerçek anlamda projenin devamlılığı adına çalışmalar yapacak mı? yoksa sadece sözde toplantılar ve basın bildirilerinde mi yer alacak merak ediliyor. 

Yetkililer ise konuya ilişkin, daha yeni kurulmuş olan işletmede ilk etapta yapılan bu çalışmaların ve toplanan peynirin normal olduğunu, üreticilerle bilgi alışverişi içerisinde önümüzdeki yıllarda daha geniş çaplı çalışmalar ile üreticilerin beklentilerine cevap verileceğini söylüyor. 

Editör: Adem Küçükkaya