KÜLTÜR-SANAT

Troya Kültür Yolu Projesi Sergisinde 2 Erzincanlı

Erzincanlı 2 sanatsever Çanakkale'de bir araya geldi

Abone Ol

Erzincanlı Gazeteci Yazar Lütfi Özgünaydın, Troya Kültür festivali programı içinde yer alan sergi ve jüri üyeliği için Çanakkaleye gitti. Önce Hanime Hatun konağındaki sergi açılışında sanatseverlerle buluşan Özgünaydın, serginin açılışını yapan kendisi gibi Erzincanlı olan Kültür Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ile de bir araya geldi.

Türkiye’ nin önemli fotoğraflarından seçilen Çanakkale fotoğrafları

Foton derneğinin üstlendiği Çanakkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Derya Çelik’ in organize ettiği sergi ilgi çekti. Sergideki fotoğraflarla ilgili Derya Kılıç'dan bilgi alan Bakan yardımcısı Batuhan Mumcu, sergi de ilgi çeken Lütfi Özgünaydın’ın şehitlikteki fotoğrafını görüp kendisi ile tanıştı. Özgünaydın’ın  en etkileyici fotoğrafı önünde kısa bir Erzincan, Kemaliye sohbeti gerçekleştiren ikili, Erzincan’ın mahalli gazeteleri olan Doğu , Özsöz’ü ve Erzincanlı gazeteci-yazar Halil İbrahim Özdemir i andı. Hem Erzincan hem de Kemaliye’yi dillerinden düşürmeyen Özgünaydın ve Mumcu sohbetin ardında yoğun programlarına devam etti.

Ercan Arslan , Coşkun Aral,Derya Sesin, Cihan Kurnaz gibi önemli fotoğrafçıların eserlerinin bulunduğu sergi yoğun ilgi gördü.

Çok önemli bir jüri çalışmasının yapıldığı sergide  hocalarla fotoğraflar seçildi. Öğretim görevlisi dört hoca ve Özgünaydın’ın jüri olduğu fotoğraf yarışmasında  156.000 bin lira ödül dağıtıldı.