YAŞAM

Tesla’da Robot Krizi: Kendisini Üreten Mühendise Saldırdı!

Tesla fabrikasından duyurulan ilginç haber gündeme damga vurdu. Amerika'nın elektrikli otomobil üreticisi Tesla mühendisi, kendi ürettiği robotunun arızası nedeniyle büyük bir facianın eşiğinden döndü.

Abone Ol

Arızalanan robot ansızın saldırarak Tesla fabrikasında çalışan bir mühendisi yaraladı. Akla hayale gelmeyecek bu haber New York Times gazetesinde paylaşılan detaylarla açığa çıktı. Austin kentinde bir Tesla fabrikasında yaşanan bu gelişme yazılım mühendisi tarafından icat edilen robotun arızası nedeniyle başladı.

Robot Neden Saldırdı?

Fabrikada çalışanların tanıklığı ile alüminyum araç parçalarına taşıyabilmek için tasarlanmış robotun metal pençeleri sırtına ve koluna batırdı. Yaşanan sıkışıklıktan dolayı robot mühendise saldırarak yaraladı.

Her Şey Biranda Oldu!

O sırada mühendis robottan kurtulmaya çalışmış diğer çalışanlar müdahalede bulunarak “acil durdurma” tuşuna basarak durumu kontrol altına almıştı. Sonuçta mühendisin sol elinde küçük kesikler oluştu.

Seri Üretim İsteği Tehlike Saçıyor!

Tesla fabrikasında yaşanan bu durumun en büyük sebebinin seri üretim taleplerinden kaynaklandığı ifade ediliyor. Güvenlik aksaklığına sebep olabilen bu durumun Amerika'daki otomobil fabrikalarında her 38 işçiden birinde sürekli görüldüğünü açığa çıkardı.

Raporlar Açığa Çıktı! Meğer…

Üstelik raporlarda ilginç detaylara da yer verildi. Sıcak çarpması, amonyak zehirlenmesi gibi farklı sebeplerle fabrikadaki işçilerin sağlığı ve can güvenliğinin tam olarak korunma altına alınamadığı da ifadelerde yer verildi.