Biraz dinlenmeye ihtiyaç duyduğunuz bir dönemdeyseniz bu kokular tam size göre! Stresli ve gergin anlarda, yoğun tempolu günlerde ruhumuz ve bedenimiz dinlenmeye ihtiyaç duyar. İnsan ruhunun kokulara verdiği tepki çok açık ki kokular duyguları tetikleyebiliyor. 

Kışın evinizi daha iyi ısıtmanın pratik yolları Kışın evinizi daha iyi ısıtmanın pratik yolları

Yapılan çalışmalarda kokuların psikolojik etkileri insanın bedensel tam iyilik haliyle özdeşleştiriliyor. Yani özel bir ruh hali ve ortam yaratmaya yarayan kokular bu özelliğiyle insan üzerinde oldukça fazla etkiye sahip.

Yasemin: Stresli ve endişeli durumlarda oldukça güzel bir his bırakıyor. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği sayesinde stres seviyesini azaltarak huzuru artıran yasemin kokusu aynı zamanda egzotik ve bitkisel bir aroma sunuyor.

Lavanta: Genellikle aromaterapide kullanılan kokulu bir bitki. Mükemmel bir gece uykusu için yanı başınızda bulundurabileceğiniz lavanta kokusu ile stres, depresyon ve kas ağrısı gibi problemlerin önüne geçebilirsiniz.

Sarı papatya: Baş ağrısını hafifletmek ve mide bulantısını gidermek için kullanılıyor. Uyku düzenine de yardımcı olan papatyalar rahatlatıcı bir özelliğe sahip.

Vanilya: Oldukça yoğun ve güçlü bir koku olan vanilya, vücudu canlandırmaya ve rahatlamaya yardımcı oluyor. Bu koku depresyon, endişe ve gerginlik gibi semptomları hafifletmek için yaygın olarak kullanılıyor.

Çam: Çam ormanı içinde sessiz bir yürüyüşün ardından stresten eser kalmayacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Antidepresan bir etkiye sahip olan çam kokusu temiz bir zihin oluşturarak odaklanmayı da artırıyor.

Okaliptüs: Topraksı kokusuyla kendine has bir karaktere sahip olan okaliptüs, genellikle soğuk algınlığı ve zayıf kan dolaşımı gibi fizyolojik problemlere iyi geliyor.

Turunçgiller: Küçük bir canlandırıcıya ihtiyacınız varsa bir fincan kahve içmek yerine narenciyeleri tercih edebilirsiniz. Turunçgillerin limon ve portakal gibi üyeleri yalnızca C vitaminleri ile değil enerji veren kokularıyla da biliniyor.

Editör: Sena ERDOĞAN