GENEL

Telefon uzaktan patlatılır mı ?

İsrail, Hizbullah unsurlarına zarar vermek amacıyla telefonları patlattı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki Telefon uzaktan patlatılabilir mi ?

Abone Ol

İsrail yaptığı katliamlara bir yenisini ekledi.

Hizbullah unsurlarına yönelik olarak yapıldığı iddia edilen saldırı ile çağrı cihazı, telefon ve telsiz kullanan kişiler hedef alındı. 

İsrail şu ana kadar olayı üstlenmedi. Ancak İddialar oldukça vahim. İddialara göre israil öncelikle hedef aldığı kişilerin cep telefonlarına sızdı ve bir program yükledi. Bu program vasıtasıyla bir bildirim gönderildi. Bu bildirimi tıklayanların Lityum bataryaları bir anda şişti ve patladı. 

Hizbullah kaynakları kendilerine yönelik saldırı ile ilgili olarak inceleme başlattıklarını açıklarken sayılamayacak kadar çok yaralı olduğu öğrenildi. 

Patlayan cihaz ve marka ve model bilgilerine. 

Beyrutta en az bin telefon hedef alındığı iddiaları da gündemde. 

TELEFON UZAKTAN PATLATILIR MI ?

Gsm operatörleri, telefonun kullanıcı arayüzünün arkasında bir çok işlemi gerçekleştirebiliyor. Telefondaki bir açıktan faydalanan İsrail istihbaratının bu tip bir saldırıyı gerçekleştirebilmesi olası gözüküyor. Güç kaynağı olarak kullanılan Lityum piller patlayıcılığının yanında insağn sağlığına da zarar verebiliyor.

Lübnan'da parmakları olmayan insanların görüntüleri sosyal medyada sürekli olarak paylaşılırken lityum bataryaların ve kullanılan telefonların güvenilirliği bir kez daha sorgulanmaya başlandı.