BİLİM VE TEKNOLOJİ

Telefon bataryası şiştiğinde ne yapılmalı? Bu durum tehlikeli mi?

Cep telefon bataryası şişmesi neden olur? Tehlikesi var mıdır? Telefon bataryası şişmesine karşı alınabilecek önlemler neler? Haberimizde derledik…

Abone Ol

Cep telefonları, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası.  Bazen telefonlarımızı kullanırken beklenmedik sorunlarla karşılaşabiliriz. Peki, telefon bataryası neden şişer ve bu durumda ne yapmak gerekir?
TELEFON BATARYASI NEDEN ŞİŞER?
Telefon bataryaları, yüksek enerji yoğunluğunda kullanılıyor.  Bu yoğunluk bazı riskleri de beraberinde getiriyor. Batarya şişmesi genellikle kimyasal reaksiyonlardan veya aşırı ısınmadan kaynaklanır. Çok yoğun kullanımlar da veya sıcak hava koşullarında bu durumla karşılaşmanız mümkün.
BATARYA ŞİŞMESİ DURUMUNDA NE YAPILMALI?
Batarya şişmesi durumu oldukça ciddi bir sorundur ve asla ihmal edilmemelidir. Böyle bir durumda ilk adım cihazı kullanmayı bırakmak olacaktır. Ardından bataryayı değiştirmek için profesyonel bir servise başvurun. Cihazı kullanmaya devam etmek ya da kendi başınıza bataryayı değişmeye çalışmak ciddi güvenlik riski oluşturur.
TELEFON BATARYASI ŞİŞMESİ TEHLİKELİ Mİ?
Batarya şişmesi cihazın performansını düşürmenin yanı sıra kullanılmaya devam ederse kişilerde yaralanmalara yol açabilecek durumlar ortaya çıkabilir. Patlama riski oluşabilir. Bu da ciddi sorunlara yol açar.