KÜLTÜR-SANAT

Tarihte 'Ceset Duruşması' yapıldığını biliyor muydunuz?

Duyduğunuzda bu da mı olmuş diyeceğiniz tarihi olaylar!

Abone Ol

Hannibal savaş tekniği

Tarihte Kartaca İmparatorluğu, Roma’nın en amansız düşmanıydı.  Hannibal, 5 bin ineğin boynuzlarına meşaleler bağladı ve sürdü. Romalılar onların düşman ordusu olduklarını düşündüler ve üzerlerine yaklaştılar. Hannibal ise ordusunu sessizce başka bir yoldan vadiden çıkardı.

60 kişinin dışkı içinde boğulduğu trajik olay

Erfurt Tuvalet Felaketinde dönemin Alman Kralı 6. Heinrich, Thüringen Prensi 3. Ludwig ve Mainz Başpiskoposu 1. Konrad arasındaki anlaşmazlığı çözmek üzere, tarafları ve dönemin asillerini 26 Temmuz 1184'te Erfurt kalesinde toplar. Ancak bu kadar kişinin ağırlığını kaldıramayan toplantı salonunun tahta zemini çöker ve hemen hemen herkes aşağıdaki lağımın içine düşer. Çoğu kişi içine düştükleri lağımda boğularak ölürler. 

ABD Başkanı Andrew Jackson suikastı

ABD Başkanı Andrew Jackson'a yapılan suikastta çalışır durumda olan iki tabanca ateş almadı. Ölümden kıl payı kurtulan başkan, suikastçısını fena halde dövdü. Öyle ki güvenlik suikastçı adamın hayatını kurtarmak için ikisini ayırmak zorunda kaldı.

Amerika İspanya Savaşı

ABD, Guam adasına tek bir savaş gemisi göndererek burada 13 atış yaptı. Ancak İspanya adasındaki liderler savaşın olacağına dair hiçbir şey bilmiyordu ve 'selam' vermek için barutları olmadığından özür dilemek için kürek çektiler.

Ceset Duruşması

Kadavra duruşması olarak da bilinen kadavra sinodu, sadece Vatikan tarihinin en şaşırtıcı olaylarından biri değil, tüm kayıtlı tarihin en tuhaf olaylarından biri. Bu ilginç olayda, yeni papa, eski papa'nın mezarını kazdıktan sonra onu suçlu bularak cezalandırdı.