KÜLTÜR-SANAT

Tarihin Akıllara Zarar Moda Akımı

Geçmişte siyah dişin moda olduğunu biliyor muydunuz?

Abone Ol

Tarihin en eski yıllarından beri süregelen moda tutkusu kadınları hangi kalıplara soktu? Okuyunca küçük dilinizi yutacağınız tarihin bir garip moda trendleri…

Siyah Diş; 

M.S.200’lerin başında statü ve aynı zamanda güzelliğin bir sembolü olan siyah dişler, kadınların dişlerini siyaha boyaması ile elde ediliyordu. Diş boyamanın bir diğer anlamı ise beyaz dişin gülüşün cazibesini bozduğuna inanılmasıydı. Cazibeli gülüş için dişler siyaha boyanıyordu.

Zürafa Boyun Halkası

Uzun Boyunlu Kadınlar veya Zürafa Boyunlu Kadınlar olarak da geçen kadınlar, boyunlarına küçük yaşlardan itibaren takmaya başladıkları halkalar ile daha uzun boyun görünümüyle daha güzel göründüklerini düşünüyorlardı.

Rezidans Topuklu Ayakkabılar

Günümüzdeki topukluları unutun! Tarihte moda olan ve 'chopin” adı verilen bu apartman topuklu ayakkabılar ezber bozduracak cinsten. 

Kabarık Çember Etek

1856 yazında tanıtılan kabarık çember etekler, günümüzün balolarında ve düğünlerde hala tercih ediliyor. Ancak o dönemin çember eteği biraz farklı. Etekte kullanılan kumaş oldukça kolay alev alabiliyor. Bu nedenle pek çok kadının ölümüne sebep olmuş.  At kılından yapılan bu etekler oldukça da sert. 

Kurşuni Beyaz Makyaj

Günümüzde beyaz ciltli makyaj bazıları için olmazsa olmaz. Tabi kullanılan ürünler daha geçmişe oranla daha az zarar veriyor. Tarihte cildi beyazlatmak için makyajlarda kurşun kullanılıyordu. Bu kurşun boyası zehirli ve deride ciddi hasarlara neden olabiliyor. Ayrıca kullanıldığında  baş ağrısına, saç dökülmesine, mide sorunlarına, diş çürümesine, felç olmaya hatta ve hatta ölüme neden oluyor.

Kozmetikte Radyoaktif dönemi

1898 yılında radyum keşfedilmiş ve kozmetik sektöründe oldukça rağbet görmüş. Ancak başlarda cilde enerji vermesi amacıyla kullanılan radyumun radyoaktif etkisi, zamanla anemiden kusmaya kadar pek çok sağlık sorununa yol açmış.