Hem otel ve kiralık evlerden daha ekonomik hem de kalabalıktan uzak doğayla baş başa huzurlu bir tatil yapmak isteyenler karavan tatiline yoğun ilgi gösteriyor.

Ülkemiz karavan kampı açısından oldukça zengin alanlara sahip. İşte karavan tatili için birkaç rota önerisi:

BURHANİYE- ALTIN KAMP

Burhaniye’de bulunan Altın Kamp,  İstanbul’dan çok uzaklaşmak istemeyenler için yaz-kış hizmet veren bir rota. Altın Kamp’ın kendine ait bir sahili bulunması da avantajlarından biri.

SAPANCA- KIRKPINAR SAHİLİ

Yine İstanbul’a yakın kamp alanlarından biri olan Kırkpınar Sahili için rotayı Sakarya’ya çeviriyoruz. Sahil kampı düşünenler için burası da avantajlı bir alan.

AKBÜK- AZMAK CAMPİNG

“Harry Potter” yeniden doğuyor “Harry Potter” yeniden doğuyor

Türkiye’nin karavan kampı alanları listemizde bir diğeri  Azmakbaşı Camping oluyor. Azmakbaşı Camping, Muğla merkeze 50 km uzaklıkta bulunuyor. Azmakbaşı Camping'de, ister karavanda ister çadırda isterseniz de işletmenin bünyesinde bulunan bungalov evlerde konaklayabiliyorsunuz.

KAŞ CAMPİNG- KAŞ

Bölgenin ilk karavan kamp alanlarından biri olan Kaş Camping, denize yakın bir konumda olup Kaş kent merkezine sadece 5-6 dakika mesafe uzaklıkta.

CUNDA-ADA CAMP HOTEL BEACH

Karavan tutkunlarının en sevdiği bölgelerden biri olan Cunda’nın gözde alanlarında yer bulan Ada Camp Hotel Beach’de kendine aitözel plajının yanı sıra çocuk oyun alanlarının da hizmet vermesi çocuklu misafirler için önem taşıyor.

DATÇA-AKTUR ÇADIR VE KARAVAN KAMPI

Datça’da kamp yapmayı düşünenler için denize girilebilecek büyük ve küçük koy olmak üzere 2 koy bulunuyor. Bankamatik, eczane,sağlık ocağı,postane, fırın, jetonla çalışan çamaşırhaneleri, yelken ve tenis okullarıyla burada şehirde ki gibi olanaklardan faydalanabilirsiniz.

MARMARİS- İNBÜKÜ ORMAN KAMPI

Doğanın zor koşullarını yaşayarak heyecanlı bir kamp tatili düşünüyorsanız rotanızı çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz bu noktaya çevirebilirsiniz. Çubucak Orman Kampı yıl boyunca hizmet vermektedir.

MİLAS- BAFA GÖLÜ

Ege bölgesinin en büyük gölü olan Bafa muhteşem doğasıyla tatilcilerin gözdesi. Bafa Gölü, antik dönemin ünlü filozofu Heraklit’in memleketi olarak biliniyor. Aynı zamanda bir kuş cenneti de olan gölde, Bizans manastırları ve savunma yapıları bulunan Menet Ada, Kargı Asarı Ada, İkizce Ada ve Kapkırı adaları bulunuyor.

ÖLÜDENİZ-KELEBEKLER VADİSİ

Kelebekler vadisi son zamanlarda en meşhur vadilerden biri. Fethiye’de hem denize girebileceğiniz hem doğanın keyfini çıkarıp macera dolu bir kamp yapabileceğiniz alan arıyorsanız bu alan sizin için.

ŞEN KAMPİNG- GÖKÇEADA

Türkiye’nin doğal ve sakin alanlarından biri olan Gökçeada’da ücretsiz karavan kampı yapabilirsiniz.

KAPADOKYA- KAYA KAMPİNG GÖREME

Gün doğumunun en güzel izlenebilen noktalarından biri olan Göreme, doğal mimari dokusu, turistik bölgeleri ile karavan kampı için adeta biçilmiş kaftan! Bölgede Göreme Açık Hava Müzesi’nin yanı başında yer alan Kapadokya Kaya Kamping, vadi manzarasıyla en iyi karavan kamp alanları arasında yer alıyor.

BOLU- YEDİGÖLLER

Yedigöller Milli Parkı’nda büfe, restoran gibi olanaklar yok. Bu nedenle hazırlıklı gelmeniz gerekiyor. Sadece piknikçiler için tahta masalar var. Su, WC, aydınlatma var. Açık ateş yakılamıyor fakat alanda taştan yapılma ateş yakma bölümleri mevcut.

ARTVİN ŞAVŞAT- BALIK GÖLÜ

Aslında Balık Gölü, Karagöller gibi Artvin’in çok da turistik yerlerinden biri değil. Bu nedenle de kamp kurmak için en güzel yer. Kamp yapacaksanız mutlaka mutfak alışveriş işlerinizi Şavşat’ta halletmeniz gerekiyor.

ADIYAMAN- NEMRUT DAĞI MİLLİ PARKI

Nemrut kampı Dünya’nın en etkileyici gün batımını ve gün doğumunu izleyebileceğiniz ve turistler tarafından oldukça merak edilen bir alan. Nemrut Dağı’na en kolay ulaşım Malatya’dan gerçekleşiyor.

Karavan kamp alanları açısından doğal ve tarihi dokusuyla birçok farklı alana sahip olan ülkemizde bu öneriler dışında da pek çok rota bulabilirsiniz. Ayrıca bu öneriler ve diğer tüm alanlar için ücretli olmaları durumunda önceden bilgi almanız ve rezervasyon yapmanızda fayda var.

Karavan tatili evinizin rahatlığında seyahat ederek yeni yerler keşfetmenin en kolay yolu.

Editör: Yasemin Dülgeroglu