YAŞAM

Siyah nokta neden olur ve nasıl temizlenir?

Özellikle burunda görülen siyah noktalar kişiyi rahatsız eden bir görüntüye neden olur. Peki, siyah noktalar neden olur, nasıl temizlenir?

Abone Ol

Hem erkek hem de kadınlarda görülen siyah noktalar gözenekli görünümüyle bireyleri rahatsız eder. Genellikle burunda, alında, yüzde ve sırtta oluşur ve kendiliğinden geçmez. Kişilerin içini boşaltmak suretiyle temizlediği siyah noktalar aynı bölgede bir süre sonra tekrar gözlemlenir.
Siyah noktalardan tamamen kurtulmanın yolu ise düzenli bakım yapmaktan geçer.  Yağlı ve kafein içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durulması, makyajla uyunmaması ve sigara alkol kullanımının bırakılması siyah nokta oluşumunda alınacak önlemlerin başında gelir.

Neden Olur?
Ciltte bulunan gözeneklerin, yağ ve kıl üreten yağ bezleri bulunur. Siyah nokta ise bu gözeneklerin tıkanması sonucu meydana gelir.

Nasıl Derinlemesine Temizlenir?
Siyah noktaların tamamen temizlenmemesi tekrar oluşmasına yol açar. Bu nedenle derinlemesine temizlemek gerekir. Bu temizlik yöntemlerinin başında ise buhar gelir. Kişinin buharlı bir ortamda bulunarak ardından yüzünü keselemesi cildi siyah noktadan arındırır.

Ancak kesin çözüm için düzenli temizlik şart. Bunun için, cildin sabah akşam temizlenmesi ardından gözeneklerin sıkılaştırılması için tonik kullanılması da siyah nokta problemlerini ortadan kaldırır.