Kombide derece ayarları için gereken sıcaklık değerleri aslında mevsimlere, kişinin konfor değerlerine ve evin büyüklük oranına göre değişebilir. Ama genel olarak uzmanlar kış aylarında yakılan kombilerin ortalama 20-22°C arasında çalıştırılmasını önermekte. Tabi konfora önem veren kişiler bu dereceyi yükseltebilir. Fakat şu da bilinmeli ki sıcaklık her 1°C arttırıldığında % 6 daha fazla yakıt tüketimi de beraberinde gelmekte.

Uzmanların verdikleri bilgilere göre, her evin her odası konfor açısından birbirinden farklı sıcaklıklarda olmalı. Çünkü evlerin ısıtma tesisat planları bu sıcaklıklara göre yapılmaktadır. Yine radyatör büyüklük veya uzunluğu ancak bu şekilde belirlenir.

Elazığ'da çıkan kavgada 3 kişi yaralandı Elazığ'da çıkan kavgada 3 kişi yaralandı

Doğru ısı ayarı nerede kaç derece olmalı? 

-Koridorlarınız için 16-18°C
-Yatak odalarınız, oturma odalarınız ve mutfağınız için 22°C
-Banyonuz için 24°C

Kombinin sıcak su ayarı kaç derece olmalı?

Kombide oda sıcaklığı kadar sıcak su ayarları da oldukça önemlidir. Hem enerji ve maliyet tasarrufu hem de verimlilik bakımından doğru ayarları, kullanım durumu ve mevsimlere göre ayarlamak size artı kazandırır.
Uzmanlar kombinin sıcak su sıcaklığının günlük kullanım için genelde 35-45°C arasında olmasının doğru bir tercih olduğunu vurguluyor. Bu sayede oldukça tasarruf ederek yanlış ayarlar yüzünden cebinizi yakan fiyatlarla karşılaşmasınız.


 

Editör: Merve Kiraz