GENEL

Sırat köprüsünden geçmek için bu 7 soruya cevap vermek zorundasın

Sırat Köprüsü ile ilgili bu gerçeği biliyor muydunuz?

Abone Ol

Rızık ve bereketin yanında mağfiretin bol olduğu mübarek Ramazan ayında özellikle merak edilen ve araştırılan sorulardan biri de Sırat Köprüsü meselesi oluyor. Peki, Sırat Köprüsü nedir ve bu köprüyü geçebilmek için cevap vermemiz gereken 7 soru ne? Hadisler ve din adamlarının Sırat Köprüsü ile ilgili verdikleri bilgilere göre Sırat, Allahü teâlânın emriyle, Cehennemin üstünde kurulacak. Cennetlik olanlar, köprüden kolayca geçip, Cennete gidecek. Cehennemlik olanlar ise, Sırattan geçemeyip, Cehenneme düşecekler. Sırat Köprüsünde her Müslümana yedi sual sorulacağı da bildirilmiştir. Peki bu 7 soru ne?

1- İmân: Amentü’ de bildirilen 6 hususa inanmaktır. İmanı olmayanlar Cehenneme girip sonsuz kalacaktır. Mesela; İslamiyet’in herhangi bir hükmünü hafif görenin veya (Bu zamanda böyle olmaz.) diyenin imanı gider. İtikadı bozuk olanlar Cehenneme girerlerse de zerre kadar imanları olduğu için, orada sonsuz kalmazlar. İman; Ehl-i sünnet alimlerinin bildirdiklerine uygun olmalıdır. Dört mezhep alimlerine, Ehl-i sünnet alim' denir.

2- Namaz: Şartlarına uygun şekilde kılınmalı ve hiçbir kaza namazı borcu olmamalı. Dinimizde imandan sonra en kıymetli ibadet namazdır. Namaz dinin direğidir.

3- Oruç: Ramazanda orucu severek tutmalı. Çok faziletlidir. İmsak ve iftar vakitlerinde doğru takvimlere uymalıdır.

4- Hac: Şartları uyup hayatta bir defa hacca 9itmesidir. Haccın şartlarını iyice öğrenip öylece yerine getirmelidir.

5- Zekât: Zengin olanların şartlarına uygun şekilde isteyerek verilmelidir.

 6- Gusül: Guslün şartlarına dikkat ederek ilmihal kitaplara uygun olmalıdır.

 7- Kul hakkı: Hırsızlık ve gasp, kul hakkı olduğu gibi, kalp kırmak, iftira ve gıybet etmek, bir kimseye sert konuşmak, sert bakmak dahi, hep kul hakkıdır. Üzerinde kul hakkı olanın sevabı alınıp hak sahibine verilecek. Sevabı yoksa onun [hak sahibinin] günah buna yüklenecektir. Kul hakkına önem verip, bundan çok sakınmalıdır.