YAŞAM

Sıcaktan bunaldılar çözümü suda buldular

Doğu Anadolu’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava çocukları bunaltı, Muş ve Kars’ta çocuklar kendilerini serin sulara bıraktı

Abone Ol

Muş'ta sıcak havadan bunalan çocuklar ve gençler, Çar Çayı'nda oluşturulan gölette yüzerek serinliyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava, Muş'ta da etkili oluyor.

Sıcaktan bunalan çocuklar ve gençler, serinlemek için Çar Çayı'nı tercih ediyor. Çayda vatandaşlar tarafından oluşturulan gölete girenler hem serinliyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.


Öte yandan Kars'ta bir esnaf, sıcaktan bunalan çalışanları ve çocuklarının serinlemesi için kamyonet kasasını su ile doldurup "mobil havuza" dönüştürdü.

Yusufpaşa Mahallesi'nde Alican Kaya, sıcaktan bunalan çalışanları ve çocukları için kamyonet kasasını havuza çevirmeye karar verdi. Naylon brandayla kapladığı aracın kasasını su ile doldurup mobil havuz hazırlayan Kaya, bu sayede çocukları, yeğenleri ve çalışanlarına bunaltıcı sıcak havalarda ücretsiz serinleme imkanı sundu. Özellikle hava sıcaklığının arttığı öğle saatlerinde işe ara veren çalışanlar, mobil havuzda serinliyor.