KÜLTÜR-SANAT

Serin bir yaz tatili için rotalar

Yazın sıcaktan bunalanlar, serin ve ferah bir yer arayanlar, işte Türkiye’de tatil yapabileceğiniz en serin rotalar

Abone Ol

Abant / Bolu
Bolu ilinde yer alan Abant Gölü ve çevresi, serin ve yeşil bir ortam sunuyor. Yaz aylarında buraya giderek göl kenarında yürüyüş yapabilir, doğa ile iç içe vakit geçirebilirsiniz.

Kümbet Yaylası / Giresun
Tüm yurtta sıcak hava dalgaları etkiliyken gidilebilecek en iyi yerlerden birisi tabii ki Doğu Karadeniz’in yaz boyunca serin olan yaylaları. Bu yaylaların en güzel ancak en az bilinenlerinden biri de Giresun’un Dereli ilçesinde, bin 640 metre rakımda yer alan Kümbet Yaylası. Yaylada havanın serin olması bir yana, yaylaya giden kıvrımlı yol boyunca derelerden, yemyeşil dik dağlardan oluşan manzara görenleri mest ediyor.

Uludağ / Bursa
Bursa ilinde bulunan Uludağ, yaz aylarında da serin bir ortam sunduğu için çoğu kişi tarafından bilinen popüler bir dağ. Uludağ Milli Parkı'nda doğanın tadını çıkarabilir, doğa yürüyüşleri, piknik yapabilir veya dağ sporlarıyla ilgilenebilirsiniz.

Macahel / Artvin
Artvin’in Borçka ilçesinde, Gürcistan sınırında yer alan ve altı köyden oluşan bir bölge olan Macahel’de yazın sadece akşam değil, gündüzleri bile üşümemek için yanınızda ince bir mont bulundurmanızda fayda var. Yemyeşil dağları ve krater gölleriyle nefes kesici bir doğa cenneti olan Macahel’e Borçka’da zorlu ve kıvrımlı yollarla ulaşılıyor.

İğneada / Kırklareli
Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde, Bulgaristan sınırına yalnızca 15 km uzaklıkta yer alan ve Avrupa’nın en büyük longoz ormanlarından birine sahip olan İğneada’da yaz boyunca esen rüzgarlar sayesinde hava özellikle de akşamları oldukça serin oluyor.

Çamlıhemşin / Rize
Rize’nin merkezinden yaklaşık bir saatte ulaşılan Çamlıhemşin’de Temmuz ve Ağustos aylarında bile sıcaklıklar genellikle 20 derece civarında seyrediyor. Yaylalara çıkınca ise hava sıcaklıkları daha da düşebiliyor. Çamlıhemşin’de serin havanın ve yemyeşil doğanın tadını çıkarabileceğin yerlerin başında Ayder Yaylası, Pokut Yaylası ve Sal Yaylası geliyor.

Yedigöller / Bolu
Bolu'nun Gölcük ve Mengen ilçeleri arasında yer alan Yedigöller Milli Parkı, serin bir ortamda doğa ile iç içe olmak isteyenler için ideal bir yer. Burada trekking yapabilir, kamp kurabilir veya göllerin etrafında piknik yapabilirsiniz.

Karagöl / İzmir
İzmir’de yaz sıcakları bastırınca Çeşme, Urla, Foça gibi harika plajlara sahip yerlere gitseniz de sıcak hava peşinizi bırakmaz. Halbuki Karşıyaka’ya yalnızca 25 km uzaklıkta bulunan, 810 metre yükseklikteki krater gölü Karagöl’de hava yaz boyunca İzmir’e göre en az 10 derece daha serin olur.

Saklıkent Kanyonu / Antalya
Antalya’da bulunan Saklıkent en serin yaz tatillerinin vazgeçilmez rotası. Antalya ve serin kelimelerinin aynı cümlede bulunması sizi biraz şaşırtabilir fakat Saklıkent, buz gibi suları ile içimize gürül gürül ferahlık veren bir kanyon. Kanyondan akan serin sularda çıplak ayakla yürüyerek keşfettiğiniz bu doğa harikası, size ferah bir tatil imkânı sunuyor.