GÜNDEM

Sarıgül Baykal’a rakip, Kılıçdaroğlu’na destek oldu

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül konuk olduğu programda, Deniz Baykal’a rakip iken, Kemal Kılıçdaroğlu’na neden destek verdiği soruldu.

Abone Ol

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, konuk olduğu Habertürk ekranlarında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na açık bir şekilde destek olan Sarıgül'e program esnasında "Baykal'a başarısız olduğu için rakip oldunuz ama başarısız olan Kılıçdaroğlu'na neden destek veriyorsunuz?" sorusu da yöneltildi.

Mustafa Sarıgül bu soruya yönelik şu cevabı verdi; "Sayın Baykal 40 yıllık siyasette 15-16 yıl genel başkanlık yaptı. Kılıçdaroğlu'nun şansızlığı şu: 2012'de genel başkan oldu. O dönemde benTürkiye Değişim Hareketi'ni CHP'deki rüzgarın önünü kesmemek için durdurmuştum. Kılıçdaroğlu'nun şansızlığı her 2 yılda bir seçime girdi. Partideki gerekli revizyonu, gerekli değişimi inanki yapamadı. Bu nasıl bir şey biliyor musunuz? Hayat şudur: Seçim kaybı fakirliktir, fakirin sahibi olmaz. 1-2 puan daha almış olsaydı Kılıçdaroğlu, hepimiz diyecektik ki bravo.”