Son dönemlerde oldukça sıklaşan kablosuz kulaklık kullanımı sunduğu kolaylıkların yanı sıra birçok tehlikeyi de beraberinde getiriyor.

Kablosu birbirine giren ve görüntü açısından hoş görünmeyen kablolu kulaklıkların asırlık modası teknoloji sayesinde son buldu. Geliştirilen ve daha avantajlı zannedilen, taşıması ve kullanması pratik olan kablosuz Bluetooth kulaklıklar ise oldukça ilgi görüyor. Peki ama  Bluetooth sayesinde telefona bağlanan bu kulaklıklar radyasyon konusunda ne ölçüde kullanabilir dersiniz?

Bluetooth denilen şey aslında radyo frekans radyasyonundan ibaret. Bu radyasyon iyonize olmayan bir radyasyon olduğu için Bluetoothun oluşturduğu manyetik alan kulağa zarar verebilir.

Dahası uzun bir süre kullanımı sonucu DNA’da bozulmalara, kanser oluşumuna, sebep olabilir. Bazı kişilerde baş ağrısına da sebebiyet verdiği ise yadsınamaz bir gerçek.

Ayrıca kablolularda da olduğu gibi yüksek sesle uzun süre kullanım işitme kaybını kalıcı hale getirebiliyor.

Şimdiye kadar kanıtlanan bir hastalık kanıtı görülmese de yaygınlaşması ve kullanım sıklığının artması sonucu önümüzdeki süreçlerde bazı sorunlara yol açacağı yüksek bir  ihtimal olarak görülmekte. Dikkat etmenizde yarar var.

Normal doğumun faydaları artık daha fazla vurgulanıyor Normal doğumun faydaları artık daha fazla vurgulanıyor

Editör: Merve Kiraz