Şampuanın içinde bulunan kimyasalların cilde ve saça ciddi zararlar verdiği herkes tarafından biliniyor. Uzmanlar şampuan seçiminde mutlaka şampuanın içeriğine bakılmasını tavsiye ediyor. Konu ile ilgili çözüm arayışında olan kişiler saçlarını şampuansız arındırmayı tercih ediyor. Saçlarını şampuan yerine alternatif ürünlerle ya da sadece su ile yıkayan kişiler saçların bu yöntemle daha sağlıklı temizlendiğini iddia ediyor.

Rüyada yüzük kaybetmek ne anlama geliyor? Rüyada yüzük kaybetmek ne anlama geliyor?

No Poo nedir?
“Şampuansız” anlamına gelen no poo, daha sağlıklı ve gerçek bir temizlik için zehirsiz ve doğal temizleyicilerden yararlanılması gerektiğini düşünenlerin ortaya çıkardığı bir akım olarak tanımlanıyor.

Neden No Poo?
Akımı uygulayanlar, şampuanların içeriği nedeniyle cildin sebum dengesini bozduğunu, saçları daha çok yağlandırdığını ve saçların kurumasına neden olduğunu aktarıyorlar. Ayrıca saç derisinin kendi kendisini temizleme özelliği olduğunu iddia ediyorlar.

Alternatif ürünler neler?

  1. Şampuansız saz arındırmada saçın yaklaşık 4 hafta sonra tam anlamıyla alışacağı öne sürülüyor.
  2. Bu akıma göre yalnızca su ile saçları arındırmak mümkün.
  3. Yarım litrelik bir şişeye 4 kaşık karbonat ekleyerek bu karışımla ile saçlarınızı arındırabilirsiniz.  Eğer saçlarınız kuruysa karbonat miktarını azaltmanız öneriliyor.
  4. Akıma göre saç kremi kullanmakta saça zarar veriyor. Bu nedenle saç kremine alternatif olarak elma sirkesi kullanılıyor. Aynı karbonat gibi, bir şişenin içine bir kahve fincanı elma sirkesi ve su koyarak saçlarınızı bu karışım ile yıkamanız gerekiyor. Saçlarınız yağlı ise elma sirkesi miktarını azaltabilirsiniz. 

Editör: Sena ERDOĞAN