Asırlardır bilinen bir gerçek var ki Salatalık cilt bakımında oldukça etkili. Peki salatalığın Cilde ne gibi faydaları var? Uzmanların konu hakkındaki bilgilendirmelerini sizler için bir araya getirdik. işte Salatalığın cilde bilmediğiniz faydaları

Etkili bir cilt bakımı rutini oluşturmak kısa süre içerisinde gözle görülür sonuçlar elde etmenizi sağlar. Cilt bakımı rutini oluşturmak isteyen pek çok kişinin yaptığı en büyük hatalardan biri cildinin problemlerini analiz etmeden, herhangi biri tarafından oluşturulmuş rutine dahil olmaktır. Fakat her cilt kendine özeldir; yapısı, sorunları ve buna bağlı olarak ihtiyaçları farklıdır. Dolayısıyla bir başkasının cildi için uygun olan ve fayda sağlayan bir yöntemin sizin için de kesinlikle faydalı olacağını düşünmek doğru değildir. 

Özellikle cildinde kuruluk, buna bağlı olarak hassasiyet ve kaşıntı gibi problemler yaşayan kişiler genellikle çareyi salatalık ile ararlar. Bir tür sebze olarak değerlendirilen, içeriğinin çok büyük bir kısmı su olan salatalık, vücudun dehidre olmasını engeller ve nem oranını dengeler. Ferah, faydalı ve lezzetli olan salatalık genellikle yemeklerde ve salataların içerisinde kullanılıyor olmasına rağmen cilt bakım ürünü olarak da tercih edilebilir. 

Salatalık cilde faydaları arasında cilt ile direkt olarak temas halinde olabilmesi bulunur. Bir başka malzeme ile karıştırmadan ya da farklı malzemeleri bir araya getirerek kullanabileceğiniz salatalık, cildinizin bariyerini bozmaz.

Fakat eğer hassas bir cilde sahipseniz ya da sivilce veya akne gibi problemler için tedavi sürecindeyseniz cildinize salatalık uygulamadan önce mutlaka bir uzmana danışmalısınız. Hassas bir cilde sahip olanların cildinin tamamına salatalık uygulamadan önce küçük bir alanda deneme yapmaları önerilir. Eğer bu gibi bir durumda herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmıyorsanız cildinizin tamamına salatalık uygulayabilirsiniz. 

 1. NEMLENDİRME
Neme ihtiyacı olan ciltlere müjde! Salatalık yüksek H20 içeriğine sahiptir ve %95'i sudan oluşur. Bunlar da salatalığın cilt nemlendirilmesi için harika bir besin olduğunu gösterir. Üstelik salatalık cildinizin parlamasını da sağlar.

 2. BESİNLER & ANTİOKSİDANLAR
Salatalık, harikalar yaratan bir besin! Çünkü içerdiği magnezyum, potasyum, biyotin, B1 ve A vitamini gibi besinlerle stresi azaltma, cildi nemlendirme, saçı kalınlaştırma ve UV koruması gibi birçok fayda sağlıyor. Salatalığın suyu da cildi aydınlatıyor ve canlandırıyor. Hatta ciltteki lekelerin rengini açmaya yardımcı oluyor. Salatalığın içi kadar dışı da değerli! Salatalık kabuğunda bulunan silika sıkı bir cilde sahip olmak isteyenlerin yardımına koşuyor. Ayrıca bilinen bir antioksidan olan ve yaşlanma karşıtı özellikleri bulunan kafeik asit, ince çizgilerin azalmasına yardımcı oluyor.

 3. C VİTAMİNİ
Salatalık, C vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu sayede doğal bir canlandırıcı etkiyle cilt tonunuzu eşitlemeye yardımcı olur. Cildinizi canlandırmak ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız salatalık özlü yüz arındırıcısını kullanabilirsiniz.

Salatalığın Cilde Faydaları Nelerdir?

İçerdiği önemli vitaminlerle cildi besleyen salatalık cilt üzerinde önemli faydalara sahip. İşte salatalığın yüze faydaları…

Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat! Erkek çocuğu olanlar bu hastalığa dikkat!

Ölü Deriyi Arındırabilir

Cilt üzerinde zamanla ölü deri birikimi meydana gelir. Özellikle düzenli cilt bakımı yapmayan kişilerde bu durum daha sık görülür. Cilt üzerindeki ölü deri birikimi cildin daha donuk ve cansız görünmesine yol açar. Yüze salatalık sürmek ölü derinin ciltten atılmasına ve cildin canlanmasına yardım eder. Antioksidan yapıya sahip salatalık sayesinde ölü deri yumuşar ve cildin arınması kolaylaşır.

Cilde Parlaklık Verebilir

Cildinizin solgun görünümünden şikayetçiyseniz salatalık kabuğu ile cildinize parlak bir görünüm kazandırabilirsiniz. Salatalık cilt tonunu eşitlemeye ce hücreleri canlandırmaya katkı sunar. Bunun için salatalık kabuğunu cildinizde bekletmeniz yeterli.

Siyah Noktaları Temizlemeye Yardımcı Olabilir

Buzlu salatalığın cilde faydaları arasında siyah nokta temizleme işlevi öne çıkar. Buzlu salatalık cilde faydaları olan bir uygulamadır. Buzlu salatalık maskesi gözenekler içinde birikmiş siyah noktaların yüzeye çıkmasına ve temizlenmesine destek olur.

Cildi Sıkılaştırmaya Destek Olabilir

Salatalık gözeneklerin sıkılaşmasında önemli rol oynar. Düzenli olarak salatalık maskesi yapmak ciltteki gözeneklerin küçülmesine ve gözenek içlerinin temizlenmesine yardımcı olur.

Cildi Nemlendirebilir

Salatalığın içinde yüksek miktarda E vitamini bulunur. E vitamini ise cildin nemlenmesinde aktif rol oynar. Salatalık maskesi yaparak cildinizi etkin şekilde nemlendirebilirsiniz. Ayrıca Cilt Bakım Rutininizde Nemlendiricilerin Önemi içeriğimizi okuyarak cilt nemlendirme hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Cilt Yağlanmasını Önleyebilir

Yağlı ciltler için salatalık önemli sebzelerden biri. Antioksidan yapısı olan ve su oranı yüksek olan salatalık ciltteki yağı kolayca temizlemeye imkan tanır. Yüze salatalık koymak cildinizdeki fazla yağın giderilmesini sağlar.

Akne Görünümünü Azaltabilir

Salatalık yüze faydası ile pek çok konuda olumlu etki sunar. Bunların arasında akne görünümünü azaltma özelliği de bulunur. Ergenlik döneminde yaygın olan akneler gözeneklerin tıkanması sonucu oluşur. Salatalık suyu maskesi yapmak ve salatalık tüketmek aknelerin kuruyup ciltten temizlenmesinde etkilidir.

Hücre Hasarını Giderebilir

Cildinizde meydana gelen hücre hasarlarına karşı salatalığın gücünden faydalanabilirsiniz. Kızarıklık, yanma, kesik ve pişik gibi hücre hasarları için salatalık maskesi deneyebilirsiniz. Sorunlu bölgelere buzlu salatalık koyarak acı hissini azaltabilir ve cilt tahrişini giderebilirsiniz.

Lekelerin Rengini Açabilir

E ve C vitamini yönünden zengin olan salatalık bol sulu bir sebzedir. Cilt lekelerini gidermek için salatalıkla peeling ve maske uygulaması yapabilirsiniz. Bu, sivilce ve güneş lekelerinin giderilmesine yardımcı olur.

Göz Altı Morluğunu Gidermeye Yardımcı Olabilir

Uykusuz ve yorgun geçen günlerin ardından göz altlarında morluklar oluşabilir. Salatalık maskesi ile göz altındaki morluk görünümünü hafifletebilirsiniz. Bunun için salatalık dilimlerini göz çevrenize yerleştirebilir ya da salatalık püresini göz altlarına sürebilirsiniz.

Kaynak; www.medicalpark.com.tr - www.sacbakimguzellik.com- https://tr.oriflame.com/

Editör: Merve Kiraz