Rüyada görülen zelzele korkuya isarettir. Bazilari da bilinen bir yerde meydana gelen zelzele bir yerden bir yere göç etmeye isarettir, dediler. Rüyada herhangi bir dagin sarsildigini veya yerinden ayrildiktan sonra tekrar yerine geldigini görse, ora halkina siddet ve korku isabet eder. Bir kimse rüyada bir yerde zelzele oldugunu ve orada birtakim insanlarin yere battigini ve birtakiminin da kurtuldugunu görse, devlet baskani oraya gelir. 

Rüyada Zelzele Olduğunu görmek

Rüyada zelzele olması, rüya sahibinin hayatında gözyaşı dökeceği, yas tutacağı, yıkılacağı ve uzun süre etkisinden kurtulamayacağı kadar kötü olayların yaşanacağına ve rüya sahibinin bu dönemde hayattan elini, eteğini çekeceğine ve tüm umutlarını yitireceğine delalet eder. Kişiyi çok zor günler bekliyor demektir.

Rüyada Deprem olması

Rüyada deprem görmek de en az zelzele görmek kadar kötüdür ve uğursuzluk olarak değerlendirilir. Rüyayı gören kişinin uzun süre başının ağrıyacağına ve içinden bir türlü çıkamayacağı olayların baş göstereceğine delalet eder.

Rüyada Depremde Evin Yıkıldığını Görmek

Bir kişi rüyasında deprem olduğunu ve evinin yıkıldığını görürse eğer rüyası, hane içinde yaşanacak musibetlere işaret eder. Ev halkı arasındaki uyumun, dayanışmanın ve birliğin bozulacağına, aile bireylerinin birbirleri ile ters düşeceğine, hane içinde kopmaların ve ayrılmaların yaşanacağına tabir edilir.

Rüyada görülen deprem sultandan korkmaya delalet eder. Bazıları da bilinen bir yerde meydana gelen zelzele bir yerden bir yere göç etmeye delalet eder, dediler.

Bazı tabirciler, zelzele melik tarafından meydana gelecek bir hadisedir, dediler.
Eğer zelzele her tarafta olmuşsa, hadise de umumi olur. Eğer zelzele belli bir yerde olmuşsa, o hadise zelzelenin olduğu şehrin halkına mahsustur.

Rüyada herhangi bir dağın sarsıldığını veya yerinden ayrıldıktan sonra tekrar yerine geldiğini görse, ora halkmm sultanına veya büyük kimsesine şiddet ve büyük korku isabet eder.

Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanlarından Gazze için "sessiz yürüyüş" yaptı Erzurum'da hekimler ve sağlık çalışanlarından Gazze için "sessiz yürüyüş" yaptı

Bir kimse rüyada bir yerde zelzele olduğunu ve orada birtakım insanların yere battığını ve birtakımının da kurtulduğunu görse, sultan oraya gelir. Ve halka işkence eder. Bazıları da bu rüya, şiddetli bir hastalığa delalet eder, dediler.
Yer-sarsıntısının olduğu yerde melik halka zulmeder ve onların sırlarını ifşa eder.

Bir kimse rüyada yerin sarsıldığını ve göğün de müztarip de olduğunu görse, o şehrin halkı sultanın kahrına uğrar. Hastalıkları sebeb yle ;malları ve canları gider.

Bir kimse rüyada yerin sarsıldığını görse, o kimsenin iş ve geçiminde meydana gelecek canhlığa delalet eder.
Rüyada yerin sarsıldığın görse, bir taraftan o yere inecek belaya yahut orada meydana gelecek çekirge, dolu, kıtlık veya şiddetli korkuya delalet eder.
 

Editör: Merve Kiraz