Rahmani, psikolojik ve şeytani olarak 3'e ayrılan rüyalardan ancak rahmani olduğu düşünülenler tabir edilir. Rahmani bir rüya ilahi bir mesajı içerir. İyi veya kötü, geçmiş veya gelecekten haber ve uyarı niteliğinde olan bu rüya çeşiti oldukça merak uyandırır. Gördüğünüz rüyaların tam bir şekilde tabirini yapmak çok mümkün değildir. Çünkü görülen sembol ve hikaye aynı olsada gören kişiye, o kişinin yaşam şartlarına ve rüyada o sembol ve hikayeyi nasıl gördüğüne göre mana değişir. Sizlerle paylaştığımız anlamlar sembollerin genel manada ne anlattığı ile ilgilidir. Çıkarımları yapmak ise size kalıyor. İşte rüyada yolculuk ile ilgili verilen genel manalar;

Erzurum'da sağlık çalışanları Gazze için 47'nci kez yürüdü Erzurum'da sağlık çalışanları Gazze için 47'nci kez yürüdü

Rüyada yolculuğa çıkmak; toplumsal hayatta halkın ahlakını ortaya çıkarmaya delalettir. Yola hazırlık yapmak hayırlı bir işe vesile olmasına, yola çıkmak zenginliğe ya da maddi açıdan yükselme yaşamaya işaret eder. Uzak bir yola çıkmak ise o halde ki durumundan başka bir duruma dönüşmeye işaret eder. Maddi açıdan kötü günler yaşıyorsa, maddi yönden daha güzel refah yerlere geleceğine delalet eder. Yolculuktan dönmek ise işin biteceğine, amacına ulaşabileceğine, hasta olan insanın uzak yola çıkmasına ya da yabancı bir eve gitmesi durumunda ölmesine işaret eder. Yolculuk yapmak mal mülk sahibi olacağına, deniz seyahatine çıkmak ise istediğine ulaşmasına işaret eder. Rüyada bulunduğu yerden başka daha kötü bir yere seyahat ettiğini görenin işleri yolunda gitmeyecek ve bozulacak şeklinde yorumlanır. Rüyada yolcuğunuz güzel bir şekilde devam ediyorsa, birtakım karlar elde edileceğine, kötü bir yolculuk ise zarara uğrayacağınıza işarettir. 
Rüyada yolculuğa çıkmak halkın ahlakını meydana çıkarmağa delalet eder. Eğer misafir fakirse zengin olur.
Rüyada bir şahsa misafir gelse misafirlerin geldiği taraftan rüya sahibi için çeşitli haberlerin gelmesine delalet şder.

Rüyada uzak bir yolculuğa çıktığını gören kimse bir halden diğer bir hale intikal eder.
Rüyada yolculuğa çıkmak, arsa ölçmektir. Bundan dolayı yolculuğa çıktığını gören kimse, arsa ölçer. Nitekim arsa ölçtüğünü gören kimsenin yolculuğa çıkması gibi.
Bazen de rüyada görülen yolculuk uyanıkken yolculuk yapmağa, yolculuktan dönmek ise günahlardan tevbe etmeye delalet eder.

Yolculuktan dönmek, işin bitmesine ve isteğin yerine gelmesine delalet eder. Bir kimsenin yaya olarak yolculuğa çıktığını görmesi, üzerinde çokça birikecek borca delalet eder.

Bir kimse bir evden diğer bir eve taşındığını görse, yolculuk yapar.

Hastanın uzak bir yola yolculuk ettiğini veya bir evden tanımadığı bir eve gittiğini görmesi, onun ölümüne delalet eder.

Rüyada yol tedariki yaptığım gören kimse, hayırlı bir işe başlar.

Rüyada uzak yola çıkmak, bir halden başka bir hale geçmeye; yolculuktan dönmek, işin bitmesine ve maksadın hasıl olmasına; hastanın uzak yola çıkması yahut tanımadığı bir eve gitmesi, ölmesine delalet eder.
 

Editör: Merve Kiraz