Rüyalar   gelecek, geçmiş gerekse de psikolojik manada bilgiler vermektedir. İlahi bir mesaj olarak görülen rüyaların aslında psikolojik sonuçlardan da kaynaklandığı bilinen bir gerçek. 3 şekilde görülmesi mümkün olan rüyalar ilahi, şeytani ve psikolojik olarak 3'e ayrılmakta. Genellikle rüyelerin ilahi bir mesaj verdiği ve anlamının ne olduğu hep tartışma konusu olmuştur. rüya tabircilerinin rüyada kusmak ile ilgili verdikleri çeşitli açıklamalar ise şöyle;

Rüyada kustuğunu anlamı sıkıntı verici olaylardan kurtulmaya, sağlık konusunda şifaya, kazançlı bir işe girişmeye yorumlanır. ... Rüyada kustuğunu görmek, kişinin çok büyük istekleri ve amaçları olduğuna işaret eder. Kişi eğer midesindekileri dışarı çıkarırsa bütün amaçlarına ulaşır.

Rüyada Ağız Dolusu Kusmak

Sevdiği bir dostu ile büyük bir kavgaya tutuşacak ve sonucunda kalp kıracak sözler sarf ederek o kişiyi tamamen kaybedecektir.

Öfkesine yenik düşen rüya sahibinin arası diğer dostlarıyla da bozulacak ve yalnız kalacaktır. Bu durumu düzeltmek isterken başka yanlışlar da yapan kişi işlerinin yolunda gitmemesi yüzünden maddi olarak da büyük bir zarara uğrayacak ve uzun süre kendisini toparlayamayacaktır.

Rüyada Kan Kusmak

Makarnanın yanına yakışabilecek yemekler: Farklı makarna sosları ve önerileri Makarnanın yanına yakışabilecek yemekler: Farklı makarna sosları ve önerileri

Bir kişi rüyasında hasta ve bitkin bir şekilde kan kustuğunu görürse bu riya o kişi için çeşitli şekillerde açıklanabilmektedir. Genel olarak kan kusmak pek hayırsız bir şekilde yorumlanmaz. Çeşitli şekillerde kazanılan bir malı ifade eder. Aynı zamanda kişinin yakın zamanda bir çocuğu olacağı söylenmektedir. Kan kusmak genel olarak evlat sahibi olmayı ifade etmektedir.

Rüyada Üstüne Başına Kusmak

Kendini sürekli suçlayan rüya sahibinin, bunun nedenini geçmişte yaptığı bir hataya bağladığına ve olayı unutmak, hayatına devam etmek yerine, yaşanan tatsız olaya takıntılı hale gelerek bugünü de doğru dürüst yaşayamadığına tabir edilir.

Oruç olan bir kimse, rüyada kustuğunu ve onu yaladığını gören kimse borcunu ödemeye kudreti olduğu halde onu ödemediğine ve bundan dolayı günahkar olduğuna delalet eder.
Leğen içine kustuğunu gören kimse, günahlarından tevbe eder ve hanımı ondan haram bir mala nail olur.
Eğer kusuntunun tadı iyi ve kolayca kusarsa, o kimsenin tevbe etmesine ve sapıklıktan kendi isteğiyle dönmesine delalet eder. Eğer kusuntunun tadı pis ve çetin kusarsa, o kimsenin bulunduğu sapıklıktan iönmesi onun vücudunda bulunan ıstıraba, mal ve kazancmda meydana gelecek musibete bunlar gibi uğrayacağı belalara binaen zorla mümkün olacağına delalet eder.

Kusmak, rüya sahibinin haksız almış olduğu bir şeyi sahibine vermesine delalet eder. Bu hal ise, tevbe ve pişmanlıktır. Eğer kan kusarsa, o kimse günah işlemekten'vazgeçe/ veya haram bir mal kazandığına pişman olur, yanmda olan emaneti sahibine verir: Eğer sırf şarap içse ve onu kussa o kimse haram bir malı elde eder ve onu sahibine vererek bundan tevbe eder.

Rüyaları tabirlerken özellikle ilim sahibi kişilerden yararlanılması ve her rüyanın herkese anlatılmaması gerektiği de sıkça verilen tavsiyeler arasında geçerliliğini hala korumaktadır.

Editör: Merve Kiraz