Rüyalar şeytani ve psikolojik içerikli değilse mutlaka ilahi bir mesaj olarak görülmektedir. Bazen gelecek hakkında bazen geçmişle ilgili bir takım mesajlar içerir. Bu yüzden binlerce insan rüyalarının tabirini araştırmakta. Verilen tabirler genellikle görülen sembollerle ilgili genel bir manayı vermekte. Çünkü herkesin gördüğü rüya ve beraberindeki semboller aynı değil.

 

Kabristan ile ilgili görülen rüyalar da oldukça fazla araştırılmakta. Peki rüyada görülen kabristan ne manaya gelmekta. Genel anlamda verilen tabirler şöyle;

 

Rüyada mezarlığa gitmek, rüya sahibinin, isteyerek ya da istemeyerek işlediği günahlardan kurtulmak için çaba gösterdiğine, insanlara sürekli yardım ettiğine, muhtaç insanlara para, aç insanlara yemek verdiğine, yolda kalmışları evine gönderdiğine, namaz kıldığına, fazla fazla zekat verdiğine, düşeni kaldırdığına, çıplağı giydirdiğine ve çile çekenin çilesini bölüştüğüne delalet eder. Aynı zamanda, rüya sahibinin, çok sevdiği kişiler arasında yaptığı iyilikler, yardımseverliği, dürüstlüğü ve iş hayatında imza attığı başarılar ile çok hayırlı bir kişi olarak anılacağına yorulur.

Genel olarak Rüyada kabristan görmek, vaaza, Kur'an okumaya, ağlamaya, ölümü hatırlamaya ve dünyadan alakayı kesmek demektir. Sonuç olarak rüyada Müslümanlara ait bir kabristan görmek, âlim ve takva sahibi kimselere ve Müslüman askerlerin yiğitlerine işarettir. Bazen İslam kabristanına gittiğini görmek Müslüman askerlerin çadırlarına ve Müslümanların orduyla karşılaşmaya hazırlanmalarına işarettir. Rüyada kabristanda kıymetli bir şey bulmak, kazanç veya ganimet yoluyla helal rızık elde etmeye işarettir. Rüyada kabristan görmek, korkanlar için emniyet, korkusuz halde olanlar için de korkudur. Genellikle mezarlıkla dolu kabristan görmek, korku ve ümitte, hidayete dönmeye işarettir. Müşriklerin kabristanını görmek, üzüntü ve kedere, korkuya, dinde şüpheye, tenha ve ıssız yere işarettir. Zira kabristan, kendisine gelen cisim ve cesetler için hapistir.

Rüyada Kabir Ziyaretinde Fatiha Okumak

Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

Rüyada kabir ziyaretinde Fatiha okumak rüya sahibinin hayalini kurduğu gerçekleştirmek istediği işleri gerçekleştireceğine, iş hayatında büyük başarılar elde edeceğine, maddi sıkıntılarından kurtulacağına ve sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam süreceğine işaret eder.

Bir başka rivayete göre rüyada kabir ziyaretinde Fatiha okumak rüya sahibinin çok yakında sevindirici bir haber alacağına, rüya sahibi bekarsa kısmetinin açılacağına, rüya sahibi evliyse hayırlı bir evlada sahip olacağına işaret eder.

Rüyada Kabirde Dua Etmek

Rüyada kabirde dua etmek rüya sahibinin eskiden yaptığı hatalardan pişman olacağına ve bu hatalardan ders çıkaracağına, rüya sahibinin hayatından kötü insanları defedeceğine, yeni bir hayat kuracağına işaret eder. (Bkz. Beddua Etmek)

Rüyada Kabirde Olduğunu Görmek

Rüyada kabirde olduğunu görmek rüya sahibinin hayırlı işler yapacağına, ailesini gururlandıracağına, maddi sıkıntılarından kurtulacağına, bereketli ve huzurlu bir hayata kavuşacağına delalet eder. 

Bir başka rivayete göre rüyada kabirde olduğunu görmek rüya sahibinin uzun bir yolculuğa çıkacağına, ailesiyle beraber yeni bir eve taşınacağına ve rüya sahibinin yeni insanlarla dostluk kuracağına işaret eder.

Editör: Merve Kiraz