Rüyada görülen her sahne size gelecekten bir haber veya ikaz niteliği taşıyor olabilir. Peki görülen sahneler ve beraberindeki semboller genel manada bizlere neyi anlatıyor?

Rüyasında hastalandığını görmek sağlığın iyi olduğunu anlatır. Pek nadir hastalık rüyası olduğu gibi çıkar. Hasta olarak yattığını gören yola gidecek demektir.

Rüyasında hastalandığını gören kişinin telaşlanmasına gerek yoktur. Böyle bir rüya sağlığının iyi olduğunu anlatır. Pek ender olarak hastalık rüyası olduğu gibi çıkar. Hasta olarak yatakta yattığını gören bir yola gider.
Bir kimsenin Rüyada Kur'ân'dan bazı âyetlerle hasta üzerine okuduğunu görmesi, şiddetli ağrıdan ve hastalıklardan kurtulmaya, üzüntü ve kederden halâs olmaya delâlet eder.
Hasta olan biri, rüyada ağzının büyük ve güzel olduğunu görse, hastalıktan şifa bulmasına ve selâmete delâlet eder.

Rüyada kendisini hasta olmuş görmek, "Kalblerinde bir maraz vardır onların." (Bakara, 10) mealindeki âyet-i kerime gereğince fitne ve nifaka delâlet eder.

Rüyada bir şehir halkının tamamının hasta olduğunu ve çalışacak kimse bulunmadığını görmek, o şehrin düşman tarafından istilâ edileceğine işarettir.

Rüyada Aniden Hastalanmak

Rüyayı gören kişinin gerçekten de hiç beklemediği anda yani ansızın sıkıntıya düşeceğine alamet eder. Küçük de olsa rüya sahibini günlük yaşamından alı koyacak bir sıkıntının baş göstereceğine ve rüyayı gören kişinin sadece kendini düşünmek zorunda kalacağına delalet eder.

Rüyada Hasta Olmak

Rüyada hasta olmakla, hastalanmak aynı anlama gelir ve benzer şekilde yorumlanır. Rüyayı gören kişinin herkesi hayrete düşürecek ve insanlar tarafından ayıplanmasına neden olacak bir takım yollara sapacağına, makbul olmayan işler yapacağına ve dinin buyruklarını çiğnemiş olacağına işaret eder.

Rüyada Hasta Görmek

Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor

Rüyada hasta görmek uğursuzluk, şanssızlık ve kısmetsizlik olarak kabul edilir. Rüyayı gören kişinin karşısına çıkacak engellere ve aksiliklere tabir edilir. Rüya sahibinin kendisini çok üzgün ve kötü hissetmesine neden olacak bir takım kötü olayların yaşanacağına ve tatsız durumların ortaya çıkacağına rivayet edilir.

Rüyalarınızın size ne mesaj verdiği hakkında bir sonuca varabilmek için günlük hayatta yaşadıklarınızı da işin içine katmanızda fayda olacaktır.


 

Editör: Merve Kiraz