YAŞAM

Rüyada gülmek ne anlama gelir?

Rüyada kahkaha ile gülmek, rüyada sesli gülmek, rüyada bebeğin gülmesi, rüyada gülmekten ağlamak, rüyada gülme krizine girmek...

Abone Ol

Rüyalar bambaşka bir dünyanın kapılarını bizlere açar. Ruhumuzun  zihnimizde olanları da alıp başka alemlere yaptığı bu yolculuk bazen iyi bazen kötü rüyaları beraberinde getirir. Neyi nasıl gördüğünüz, son dönemlerde neler yaşadığınız, ruh haliniz gördüğünüz rüyalar üzerinde etkilidir. Bunlar bazen bilinçaltının verdiği uyarılar olurken bazen ilahi bir uyarıya da dönüşebilmektedir.

Rüyada alaycı bir şekilde gülmek, hastalığın işaretidir. Rüyanızda kahkahayla güldüğünüzü görmeniz ise yeni arkadaşlıklara işaret eder. Rüyada birine güldüğünü görmek, o kimse için hayır ve iyilik murad etmeye işarettir. Bir kimsenin kendine güldüğünü görmek, o kimseden bir iyilik görmeye işarettir.
Rüyada tebessüm ettiğini görmek, Peygamberimiz'in (s.a.v) sünnetine uymaya işarettir. Rüyada gülümsediğini görmek, sevinç ve feraha ermeye, bolluk ve berekete veya erkek çocuğa işarettir. Yersiz ve zamansız gülmek, hafiflik yapmaya veya üzüntüye işarettir.

Rüyada görülen gülmek, çoğu kez ağlamayı çağrıtırır. Bazı yorumcular rüyada tebesümle gülmek, bir erkek evlada sahip olunacağına müjdedir yorumunu getirmişlerdir. Bazen da bekâr bir kimse için rüyada gülmek, o kişinin evleneceğine işaret sayılır. Şayet kişi kahkahalarla gülüyorsa, rüyayı görenin büyük bir felaketle karşılaşacağına hükmedilir. Eğer tanıdık veya komşusunun başına gelen felâketten ötürü gülünürse, aynı felaketin rüyayı görenin başına geleceğine işaret sayılır.
Rüyada kahkahasız gülmek ferahlık ve sevince işaret eder. Kahkaha ile gülmek ise, ağlamaya işaret eder.

Abdulgani Nablusi Rüyada Gülmek

Kahkahasız gülmek ferahlık ve sevince delâlet eder. Kahkaha ile gülmek ise, ağlamaya delâlet eder. Rüyada yapılan bir şakadan dolayı gülünürse, şaka yapan kimsenin uyanıkken insaniyetsizliğine delâlet eder. Bir şeyi taklid etmekten dolayı gülmenin tabiri de böyledir. Zira bu durum mahzurlu bir şeyi yapmaya delildir.
Rüyada gülmek üzüntüdür. Bazı tâbirciler, rüyada güldüğünü gören kimse, erkek bir çocukla müjdelenir, dediler. Tebessüm ettiğini görse, iyilik ve sevince delâlet eder. Bazan da bu rüya gördüğü gibi çıkar.

Rüyada Çok Gülmek

Rüyada çok gülmek, rüya sahibinin bir acısını içinde sakladığına yorulur. Eğer kişi, rüyasında çok gülerken gözlerinden yaşlar gelmeye başlıyorsa bu rüya, sevdiği biriyle arasının bozulacağına işaret eder. Rüyada çok gülmek ve bunun sonucunda biriyle tartışmak ise güzel günleri mahveden bir durumla karşılaşılacağı manasına gelir.

Rüyada Sesli Gülmek

Rüyada sesli gülmek, herkes tarafından ayıp olarak anılan bir şeyin gerçekleşeceğine işaret eder. Eğer kişi, rüyasında tek başına sesli gülüyorsa bu rüya, bir düşmanın varlığına yorulur. Rüyada kulakları acıtacak kadar sesli gülmek ise kişinin yaratıcı yönünü ortaya koyacağı bir işte başarısız olacağı manasına gelir.

Rüyada Kahkahayla Gülmek

Rüyada kahkahayla gülmek, dertlerin bitip gideceğine yorulur. Bu rüya, hayırlı bir kısmetle rüya sahibinin yollarının kesişeceğine işaret eder. Rüyada bol kahkaha atmak, aile içi huzurun daim olacağı şeklinde yorumlanır. Rüyada arkadaşlarla kahkahayla gülmek ise uzun süredir amaçlanan bir işin yapılacağına delalet eder.

Rüyada Sessiz Gülmek

Rüyada sessiz gülmek, rüya sahibinin kimseye söylemeyeceği hayırlı bir iş yapacağına yorulur. Rüyada birileriyle sessiz şekilde gülmek ise rüya sahibinin arkasından konuşanın çok olduğuna delalet eder. Rüyada sessiz gülerken öksürmeye başlamak, yardım isteyen birinin yardımına koşulacağı şeklinde yorumlanır. Rüyada sessiz gülerken birine yakalanmak, kişinin kaçtığı bir şeyle karşılaşıp kendini huzursuz hissedeceğine dair ipuçları verir.

Rüyada Gülme Krizine Girmek

Rüyada gülme krizine girmek, sağlık sorunlarının hızla yok olacağı şeklinde yorumlanır. Rüya sahibinin ciddi bir sağlık sorunu varsa bu sorundan kurtulup kendisini eskisinden daha iyi hissedeceği şeklinde yorum yapılır. Rüyada gülme krizine girip boğulmak ise kişinin devlet makamında bir işe gireceğine işaret eder. Rüyada gülme krizine girip trafik kazasında öldüğünü görmek ise haber beklenen bir yerden iyi haber alınacağına yorulur.

Rüyada Bebeğin Güldüğünü Görmek

Rüya sahibinin rüyasında bebeğin güldüğünü görmesi, kişinin kısa süre içinde güzel haberler alacağına işaret eder. Rüyada bebeğin güldüğünü görmek, mutlulukların daim olacağı günlerin yaşanacağına, tüm sıkıntılardan kurtulacağına delalet eder. Rüyada güldüğünü görmek, rüya sahibinin kısa süre içinde başının derde gireceği demektir. Rüya sahibinin rüyasında güldüğünü görmesi, kişinin yakın zamanda ölüm haberi alacağı ve bu haberle yıkılacağı anlamına gelmektedir.

Rüyada Ölü Birinin Güldüğünü Görmek

Rüyada ölü birinin güldüğünü görmek, kişinin uzun yolculuğa çıkacağına, tehlikeli düşmanlara tabir olunur. Rüya sahibinin rüyasında ölünün güldüğünü görmesi, kişinin kısa süre içinde birinden destek alacağına, başarılı işler yapacağına rivayet eder.

Rüyada Eşinin veya Sevgilinin Güldüğünü Görmek

Rüya sahibinin rüyasında eşinin güldüğünü görmesi, kişinin bütün dert ve sıkıntılarından kurtulacağına, yaşanan huzursuzlukların son bulacağına alamet eder. Rüyada eşinin güldüğünü görmek, rüya sahibinin kısa süre içinde yaptığı projeler sayesinde bol kazanç sağlayacağına delalet eder.

Rüyada Yolculuk Ederken Güldüğünü Görmek

Rüyada yolculuk yaparken güldüğünü görmek, rüya sahibinin kısa süre içinde uzun bir seyahate çıkacağına, beklediği haberlerin aleyhine sonuçlanacağına tabir edilir. Rüya sahibinin rüyasında yolculuk ederken güldüğünü görmesi, kişinin hayır duası alacağına, ayrılıkların son bulacağına rivayet eder.

Rüyada Gülmekten Ağladığını Görmek

Rüya sahibinin rüyasında gülmekten ağladığını görmesi, kişinin hayır duası alacağına alamet eder. Rüyada gülmekten ağlamak, rüya sahibinin hem kendisini hem de ailesini ilgilendiren bir mutlu haber alacağına işaret eder.

Rüyada Gülerek Uyandığını Görmek

Rüyada gülerek uyanmak, rüya sahibinin bol kazançlı işler yapacağına, bütün dert ve sıkıntılarından kurtulacağına tabir olunur. Rüya sahibinin rüyasında gülerek uyandığını görmesi, kişinin bundan sonraki hayatını Allah yoluna adayacağı anlamına gelir.

Anlaşıldığı üzere gülmek rüyada birçok şekilde görülebilir. Nasıl güldüğünüz neye güldüğünüz, kiminle güldüğünüz ya da kimin güldüğü… Hepsinin tabiri farklı anlamlar içermekte. Rüyanızın anlamı hakkında verilen tabirlerden yola çıkarak rüyayı nasıl gördüğünüzü de hesaba katarsanız az da olsa fikir edinebilirsiniz.