Rüyalar ruhun görevlerini hatırlatmak amacı taşır. İlahi bir ikaz olarak görülen rüyalar her daim çok araştırılmıştır. Tabi ki önemli olan ilahi,şeytani,psikolojik olarak görülen rüyaları birbirinden ayırmaktır. İlahi bir ikaza hizmet eden bir rüya zaten kişiyi oldukça etkisi altına alarak tabir araştırmaya iter. Rüyada en sık görülen sembollerden bir tanesi faredir tek bir sembol olarak genel bir mana taşıyan fare ne şekilde gördüğünüz ile farklı anlamlara devşirilebilir.

Rüyada fare görmek, hırsız bir kişiye, rızkın çokluğuna, kadına, geceye ve gündüze delalet eder. Fare bazen de kötü yola düşmüş bir kişi olarak ifade edilir. Rüyada fare rızkın çokluğuna ve devamlılığına da işarettir. Rüyada beyaz fare görmek gündüze delalettir. Bazen rüyada fare, dış görünümü iffetli, gerçekteyse fesat ehli biri olan kadın anlamına gelir. Yiyeceğin bol olduğu yerlerde bulunduklarından dolayı rüyada fare görmek rızkın devamlılığı anlamındadır. Rüyada fare görmek rızkın çok olacağı demektir. Rüyasında fare görenin rızkı artar. Çok fare bol rızktır. Yiyecek çaldıklarından, hırsız bir kimseye de yorulur. Bazen de fesat fitneci bir kimseye tabir edilir.

Rüyada fare görülmesi genel olarak kötü ahlâklı bir kadına yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir kapanda fare yakaladığını görmesi; o kimsenin hile ile bir kadını kandırarak onunla evleneceğine, kişinin rüyasında farelerin zararlı bir şey yaptıklarını görmesi; o kimsenin hem ömrünün ve hem de malının eksileceğine delaletle tabir olunur. Kirmânî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında burnundan fare çıktığını görmesi; o kimsenin ahlâksız bir kızının olacağına, bir yoruma göre de akrabasından bir kadının kötü yola düşeceğine yorumlanır. Rüyanızda boğazınızdan bir farenin çıktığını görmeniz; ahlâksız bir çocuğunuzun olacağına, rüyanızda kuyruğu kopmuş veya kesilmiş bir fare görmeniz; ahlâksız bir kadına işaret eder. Rüyada görülen beyaz ve siyah fareler gündüz ve geceye yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında farenin kendi elbisesini kestiğini görmesi; o kimsenin geçmiş ömrünü haber vermesine, bir kimsenin rüyasında bir farenin bir şeyi deldiğini görmesi; ev soyan bir hırsıza yani rüya sahibinin evinin soyulmasının muhtemel olduğuna ve bundan dolayı da o kimsenin dikkatli olması gerektiğine işaret eder.

Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor Sadece bir fincanla pırıl pırıl oluyor: Küf, kir, pas ne varsa söküp atıyor

Rüyada Fare Öldürmek

Rüyada fare öldürmek, art niyetli ve kötü emelleri olan bir kişiyi alt etmeye ve ona karşı kazanılacak olan galibiyete işaret eder. Rüyada öldürülen fare, içten içe, küçük planlar yaparak küçük zararlar vermeye uğraşan bir kişiyi sembolize eder. Yani fare küçük hesaplar yapan gizli bir düşmana işaret eder. Rüyada fareye ok ya da taş atmak kötü bir kadının arkasından konuşmak ya da o kötü düşünceli kadınla, bir şey üzerinde konuşmak anlamına gelir.

Rüyada Fare Yakalamak

Rüyada fare yakalamak kişinin, bir kadını bir yerde oyuna getirerek, ondan faydalanacağına işaret eder. Bazı yorumculara göre fare yakalamak, size kötülük yapmayı amaçlayan ve arkanızdan işler çeviren kötü niyetli bir insanı mağlup etmeye, ondan gelecek tüm zararları savmaya veya o kişiye karşı uyanık davranıp her türlü eylemini boşa çıkarmaya işarettir. Bazı âlimlere göre ise fare yakalamak, çevresindeki yararsız insanlardan kurtulmaya, boş işleri bırakmaya ve her anlamda doğru yolu bulup takva ehli olmaya delalet etmektedir.

Rüyada Kuyruğu Kopmuş Fare Görmek

Rüyada farenin kuyruğunun kopması ahlaksız bir kadına işaret eder. Aynı zamanda fare düşman anlamına gelmektedir. Kuyruğu kopmuş fare içten pazarlıklı, kötü niyetli, küçük planlar yaparak, küçük zararlar vermek niyetinde olan bir kadına işaret eder. Ama bir detay vardır ki onu da belirtmeden geçmeyelim eğer farenin rengi değişikse yani olması gereken fare renginde değilse o zaman bu bir kadına değil, hem fiziksel olarak hem de karakter olarak çirkin ve kötü bir erkeğe işaret eder.

Rüyada Ölü Fare Görmek

Rüyasında ölü fare gören kişinin rüyası, çok dişli ve çok güçlü bir düşmanı olduğuna işaret eder. Yani ölü fare gizli ama çok güçlü bir düşman demektir. Bu kişi, rüya sahibinin adeta izini sürer ve ona zarar vermek için yakalayacağı bir anı kollar. Eline geçen ilk fırsatı değerlendirmek peşindedir.

Rüyaların manalarını araştırırken girişte de belirttiğimiz gibi bir sembolü hangi sembollerle beraber nasıl gördüğünüz mana çıkartmak için önem arz eder. Bu noktaya dikkat etmek ve rüyalarınızı olur olmaz kimseye anlatmamak sizin hayrınıza olacaktır.

Editör: Merve Kiraz