Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklarda Uygulanabilir?

Kan dolaşımını büyük oranda artıran ozon gazı başlangıçta büyük oranda dolaşımla ilgili sağlık problemlerinin tedavisi için tercih ediliyor. Bunun yanı sıra;
Kanser,
Bel fıtığı,
Diyabet,
Periodontit ve diş hastalıkları,
Anti-aging,
Kronik yaralar,
Kronik yorgunluk,
İskemik hastalıklar,
Bakteri ve mantar enfeksiyonları,
Astım ve KOAH gibi solunum yolu hastalıkları,
Behçet hastalığı gibi otoimmun hastalıklar,
Migren,
Romatizmal hastalıklar,
Göz hastalıkları,
Alzheimer ve demans gibi geriatrik hastalıklar,
AIDS,
Sedef gibi cilt hastalıkları,
Fibromiyalji ve diğer kas ağrıları.
Yaşlanma karşıtı bakım,
Mevcut medikal tedaviye yardımcı olarak ozon tedavisi, tamamlayıcı bir tedavi olarak kabul edilir. 

Sinirlerinizi Misafir Edin: Magnezyumun Sihirli Değeri Sinirlerinizi Misafir Edin: Magnezyumun Sihirli Değeri

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon tedavisi; çeşitli hastalıkların tedavisine destek olmak amacıyla hastaların dolaşım sistemlerine ozon ve oksijen karışımı uygulanması olarak tanımlanabilir. Ozon, oksitleme özelliğinin yüksek olması sayesinde mikroorganizmaları ve toksinleri yok ederek günümüzde sterilizasyon ve filtreleme işlemlerinde kullanılır. 

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ozon tedavisinin uygulama yöntemi belirlenirken kişinin hastalığı, hastalığın şiddeti, eşlik eden hastalıkların varlığı gibi pek çok faktör göz önünde bulundurulur. Bütün uygulama biçimlerinde ozon gazının kesinlikle solunmaması gerekir. 

Majör otohemoterapi: Kişinin 50-100 ml kadar kanının alınıp ozon gazı ile karıştırıldıktan sonra geri verilmesidir.
Minör otohemoterapi: Kişinin 5-10 ml kadar kanının alınıp ozon gazı ile karıştırıldıktan sonra kas içine enjekte edilmesidir.
Torbalama: Lokal olarak yapılacak bölgeye direk ozon gazının verildiği kapalı bir sistemdir. Her türlü yara için uygulanır. Yaranın olduğu yer ozona dayanıklı torba içerisine alınır ve torba içine sürekli olarak ozon gazı verilir. Ozon gazı kuru ciltten emilmediği için yapılacak bölge öncelikle ozonlu su ile nemlendirilmelidir.
Rektal uygulama: Ozon gazının rektal yolla uygulanmasıdır. Bağırsak hastalığı olan veya damar yolu açılamayan kişilerde tercih edilir. Kişi uygulama sırasında bir şey hissetmez.
Eklem içi uygulama: Ozon gazının eklem içine direk enjekte edilmesidir. Eklemi tüten bütün hastalıklarda uygulanır.

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanamaz?

Lösemi ve hemofili gibi hastalıklarda; ozon alerjisi bulunanlarda; yeni kalp krizi geçirenlerde; hamilelerde; kontrol edilemeyen hipertiroidide; kardiyovasküler hastalıklarda ozon tedavisi uygulanmaz.

Ozon tedavisinin Yan Etkisi Var mıdır?

Ozon tedavisinin bilinen bir yan etkisi yok ancak uygun doz olmadığı durumlarda tedaviden fayda sağlanamaz. Ozon tedavisine başlandıktan 3-5 seans sonra kişide ‘iyileşme krizi’ olarak adlandırılan yorgunluk, baş ağrısı, halsizlik gibi şikayetler görülebilir. Tedaviye devam edildiğinde bu şikayetler yok olur.

Ozon Tedavisi Kaç Seans Sürer?

Seans sayısı hastalığın türüne ve hastaların durumuna göre belirlenir. Bu anlamda hastaların yaşı ve kilosu, kullandığı ilaçlar; hastalığın süresi ve evresi göz önünde bulundurulur. Bununla birlikte tedavi ortalama 10 seansta biter. Bazı hastalıklarda ise seanslar uzayabilir. Örneğin, bel fıtığı ozon tedavisi ortalama 12-14 seans sürebilir.
 

Editör: Sena ERDOĞAN