YAŞAM

Online iş görüşmesinde işinize yarayacak taktikler

Video konferans yöntemiyle yapacağınız online iş görüşmelerinde başarı şansınızı artırmak için bu adımlara dikkat edin.

Abone Ol

Online iş görüşmeleri ile birlikte iş hayatında yeni bir dönem başladı. Birçok  video konferans platformu ile uzaktan iş görüşmeleri mümkün hale geldi. Peki bu adayları olumlu yönde mi etkiledi? Tedbir alanlar için evet!

Online iş görüşmesinde dikkat edilmesi gerekenler;

1-Standart Kuralları Unutmayın
Online iş görüşmelerinde kıyafetinize özen gösterin. Evde olsanız bile her türlü olasılığa karşı tedbir alın. Baştan aşağı iyi giyinmek sizi ayağa kalkmanız gereken herhangi bir duruma da hazırlıklı hale getirir.

2-İnternet bağlantısına dikkat
Wi-fi dışında kendi telefonunuzun da internetini kullanılır hale getirmenizde fayda var. Bu işlem Wi-fi kesintisi olursa telefonunuzdan ya da telefonunuza bağlayacağınız cihazınızla görüşmeye devam edebilmenizi sağlar.

3- Evdekileri bilgilendirin 
 Evi paylaştığınız herkese iş görüşmeniz hakkındaki gereklilikleri anlatın. Evcil hayvanlarınızın varsa öncesinde ilgilenerek görüşme ırasında araya girmelerine engel olun.

4-  Arka plan belirleyin
Görüşme öncesinde sade, dikkat dağıtmayan, sizin de çalışırken dikkatinizin dağılmadığını gösteren bir arka plan seçin.

5- CV’nizi hazır bulundurun
Görüşme öncesinde heyecanlanma olasılığına karşı CV’nizi mutlaka yanınıza alın. Rahatça görebileceğiniz bir yerde bulundurun. 

6-Göz kontağını unutmayın 
Mülakat başladıktan sonra kameraya bakmaya özen gösterin.  Notlara bakmak, konuya hatta kendinizle ilgili bilgilere hakim olmadığınız görüşü uyandırabilir. örüşme esnasında göz kontağını kaybetmemeye çalışın. 

7- Dik oturun
En profesyonel halinizle ekran karşısına geçin ve dikkatinizi nefesinize getirerek yavaş yavaş sakinleşmeye başlayın. Görüşme saati geldiğinde oturuşunuzu dikleştirin ve sinir sisteminizin size destek olabilmesi için nefesinizi tutmadan oturduğunuzdan emin olun.

8-İşler yolunda gitmezse…
İşler planladığınız gibi gitmezse, işverene samimiyetle tüm tedbirleri aldığınızı ancak elde olmayan sebepler olduğunu aktarın. Bu sizi dürüst gösterir.