YAŞAM

Nasıl stil sahibi olunur?

Edineceğiniz birkaç alışkanlıkla siz de stil sahibi olabilirsiniz.

Abone Ol

Günlük yaşamda kimi bireyler her zaman bakımlı ve şık görünür. Peki, bunu nasıl başarıyorlar? İşte yaşamın her anında stil sahibi olmanın incelikleri;

1-Kendinize bolca zaman ayırın
Hızlı hızlı ne yaptığınızı bilmeden yapılan hazırlıktansa, kendinize daha fazla zaman ayırarak özenle ve ayrıntılı hazırlanın. Hazırlanmak için kendinize bolca zaman ayırın.

2-Hazırlık yapın
Her gün uyumadan önce ne giyeceğinizi hazırlayın. Kıyafetinize uygun şık aksesuarlarla kombininizi tamamlayın. Hava durumunu ve gideceğiniz ortamı mutlaka göz önünde bulundurun ve kıyafet tercihinizi ona göre yapın.

3-Öncelik bedeniniz
Ne olursa olsun vücudunuza büyük ya da küçük gelen kıyafetlerden uzak durun. Önceki sezonun ya da siz kilo almadan veya vermeden önceki rengi solmuş, eski görünen ve bedeninize uymayan kıyafetleri kullanmayın.

4-Tertipli olun
Üzerinizde ki şık bir kıyafetle asla yayvan, rahat bir şekilde oturmayın. Kıyafetinizin kırışmamasına özen gösterin. Çıkardığınız kıyafetleri hemen asın. Yıkanması gerekenleri yıkayın ve ütüleyin. Dolabınız her zaman düzenli olmalı.

5-Ayakkabı tercihi önemli
Kıyafetinize uygun ayakkabılar tercih edin. Ayakkabı stilin olmazsa olmaz parçasıdır. Her kıyafetinize uykun farklı tarzlarda ayakkabılar bulundurun. Stiletto ve düz ayakkabı günlerini kıyafet ve hava durumuna göre belirleyin. 

6-Klasik parçalar bulundurun
Her stil sahibi bireyin dolabında mutlaka klasik, göz alıcı parçalar bulunur. Modaya ayak uydurmak için klasikleri bir kenara itmeyin. Her zaman acil durumlarda elinizin altında giyeceğiniz parçalar olsun.