Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi  Erzincan ve çevresinde yerel kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağış ve şiddetli rüzgar uyarısında bulundu. 

RTÜK resmen duyurdu! Sabah programları izleyenler üzülecek RTÜK resmen duyurdu! Sabah programları izleyenler üzülecek

Açıklamaya göre bölge genelinde hava çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar Erzincan ve çevresinde yer yer kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri altında seyretmesi beklenen bölgede rüzgar, kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eserken Erzincan ve çevresinde ise kuvvetli esecek.

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, yağışların Erzincan ve çevresinde yerel kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarıda bulunuldu. Öte yandan rüzgârın, Erzincan ve çevresinde kuzeyli yönlerden kuvvetli eseceği tahmin edilen bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşlar uyarıldı.
 

Editör: Sena ERDOĞAN