UFUK ÇİZGİSİ
Yapmanız gereken şey ekranı yatay olarak üçe bölüp, ufuk çizgisini bu üç bölgeden alt veya üst bölgeye konumlandırmak. Böylece daha dikkat ve ilgi çekici bir fotoğraf elde etmiş olacaksınız. Her zaman geçerli olmasa da çoğu durumda ufuk çizgisinin yatay olmasına dikkat etmek de önem göstermeniz gereken durumlardan biri.
ÇEKİMİN SEVİYESİ
Manzara fotoğrafı çekerken genelde alışkanlıklar dahilinde çekim hep göz seviyesinde yapılır çünkü o an gördüğünüz güzel manzara o seviyededir. Fakat daha iyi açılar, daha iyi görüntüler yakalayabilmek için göz seviyesinden farklı pozisyonlarda bulunmaktan kaçınmamalısınız.
NETLEME
Bir fotoğraf çekerken fotoğrafın içerisindeki bütün elementler kameraya aynı uzaklıkta değildir. Bu yüzden fotoğrafı çekerken neye odaklanmanız gerektiğine, neyin ön planda olması gerektiğine karar verip ona göre elinizdeki cihaza bağlı olarak fotoğraf netleştirmesi yapmalısınız.
GÖKYÜZÜ
Bulutlar var ise gökyüzü daha geniş kullanılabilir ancak bulutsuz açık havada fotoğrafta gökyüzüne çok fazla yer verilmemeli. IŞIK Güneş eğer yeni doğuyorsa yandan gelecek ışıkları kullanmak, güzel gölgeler yakalamak için idealdir. Bu yüzden güneşi sağınıza ya da solunuza almak oldukça hoş fotoğraflar çekmeniz için size yardımcı olacaktır. Işığı her zaman arkanıza almalısınız kanısının aksine eğer güneş karşınızdaysa ya da karşınıza almak istiyorsanız hiç durmayın, böylece çok güzel siluetler oluşturabilir, fotoğrafınıza biraz daha karanlık bir hava vererek beklediğinizden de güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.