Yaz ayları denince herkes güzel bir tatil hayal ediyor. Tatilinizi veya havuz keyfinizi kâbusa çevirmek istemiyorsanız bu hatayı sakın yapmayın! Eğer kontakt lens kullanıyorsanız havuz veya denizde mutlaka çıkarmalısınız! Lensinizle suya girmek gözünüzün enfeksiyon kapmasına sebep olabilir.

Hazımsızlığın doğal ilacı karbonatlı su! Düzenli bir kullanımda 1 ay içerisinde 4 ila 6 kilo verdiriyor Hazımsızlığın doğal ilacı karbonatlı su! Düzenli bir kullanımda 1 ay içerisinde 4 ila 6 kilo verdiriyor

KONTAKT LENS ÇIKARILMALI

Deniz veya havuzda sağlığımıza dikkat etmemiz gereken birçok unsur var. Vücut temizliği, belli günlerde havuzun kullanılmaması, alerjik durumlar, kulak enfeksiyonları gibi. Ancak yüzerken göz sağlığına dikkat etmek ve kullanılan lensleri çıkarmak bunların başında geliyor. Uzmanlar lens kullanan kişilerin yüzerken  lensi çıkarmaması durumunda körlüğe kadar gidebileceği konusunda uyarıyor. Tedaviye dirençli mantarlarla karşılaşılması durumunda kişilerin geri dönüşü olmayan sonuçlarla karşılaşmaması için banyo yaparken, yüzünü yıkarken dahi dikkat etmesi gerekiyor.

HAVUZDA KARŞILAŞILABİLECEK FARKLI ENFEKSİYONLAR

Havuzların temizliği büyük önem taşıyor. Ancak temizlik yaparken kullanılan bazı maddeler de sizde farklı etkiler yaratabilir. Havuzlardaki dezenfektanlar, klor, özellikle göz açıkken havuza girilmişse, göz yüzeyinde hasara yol açabiliyor. Bu da gözde kum kaçmış gibi bir batma hissine, kızarıklığa, çapaklanmaya sebep olabiliyor. Bu tip durumlarla karşılaştığınızda mutlaka uzmandan destek almakta fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu