Kolajen Nedir?
Kolajen, vücut proteinin yüzde 30’unu oluşturur. Ciltte, tendon gibi kaslarda, kemiklerde ve bağ dokularına sağladığı güç ve esneklik ile eklem sağlığı, cildin esnekliği ve dayanıklılığından sorumludur. İnsan vücudunun ürettiği, vücutta en çok bulunan protein olarak tanımlanır.

Kolajen Çeşitleri Nelerdir?

Vücutta pek çok farklı tipte kolajen molekülü bulunur ve hepsi bağ dokusunu destekler. Kolajen moleküllerinin her birinin özelleşmiş birtakım görevleri bulunur. 

Tip 1 kolajen: Vücutta bulunan kolajenin yüzde 90'ı Tip 1 kolajendir. Kemik, deri, tendon, fibröz kıkırdak ve diş yapısının kurulmasında görevlidir. 
Tip 2 kolajen: Bu tipte kolajen fiberleri eklemlerde yer alan elastik kıkırdakta bulunur. 
Tip 3 kolajen: Kas, organ ve damar yapılarının temelinde yer alır.
Tip 4 kolajen: Cilt katmanlarında bulunur.
Yaş ilerledikçe vücutta kolajen üretimi azalır ve daha kalitesiz kolajen üretilir. Bu durum sonucunda cilt esnekliğini kaybeder ve kırışıklıklar meydana gelir. Kıkırdak dokusu da zayıflar. Eklemlerle ilgili problemler görülebilir. 

Kolajen Faydaları Nelerdir?

A101’e Şarjlı Dik Süpürge, Tost Makinası, Filtre Kahve Makinası, Omix 128 GB Cep Telefonu, Yazıcı, Ütü, Baskül Geliyor.. A101’e Şarjlı Dik Süpürge, Tost Makinası, Filtre Kahve Makinası, Omix 128 GB Cep Telefonu, Yazıcı, Ütü, Baskül Geliyor..

Kolajen takviyesi kullananlar, vücutlarındaki kolajen miktarını artırarak daha sağlıklı bir yaşamı hedefler. Kolajen takviyeleri; saç sağlığından kıkırdağa, yüzdeki kırışıklardan kalp hastalıklarına geniş bir yelpazedeki istenmeyen olayları önlemede yardımcı olur. Maddeler halinde kolajenin faydaları;

Kolajen yaşlandıkça kemiklerde oluşabilen kırılganlığı azaltarak, güçlendirir
Kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur
Kan damarları ve lenf düğümleri oluşturmaya yardımcı olup, bağışıklık sistemini destekler.
Eklem ağrılarını hafifletir
Kemik kaybını önleyip, kas kütlesini arttırır
Kalp hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı olur

Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilde sıkı bir görüntü, dayanıklılık ve esneklik kazandıran kolajen, vücudun pek çok kritik parçasını oluşturur ve ana rolü olarak yapı, güç ve destek sağlar. Yaşlanmayla birlikte cildin iç tabakalarında kolajen kaybı meydana gelir, cilt esnekliğini kaybeder ve hasar görmeye açık hale gelir. Elastikiyetini kaybeden ciltte kırışıklıklar oluşmaya başlar. Cilt yavaş yavaş yaşlı bir görünüme bürünür. 

Kolajen takviyesi ile cilt esnekliği artar ve cildin nem dengesi düzelir. 
Cildin derin tabakalarındaki kolajen yoğunluğu artar. 
Tüm bu etkiler, kırışıklıkları önleyerek cildin genç görünmesini sağlar. 
Takviyeler, yaşlanma karşıtı etki gösterir. Bu özelliği ile özellikle yüz için sıklıkla kullanılan bir takviyedir.
Kolajen serum formundaki takviyeler doğrudan yüz bölgesine uygulanarak cildin sağlıklı ve genç bir görünüme kavuşmasını sağlanabilir. 
Saç derisine iyi gelir ve saçları güçlendirir.
Tırnakların daha az kırılmasında etkilidir.
 

Editör: Sena ERDOĞAN