Ter kokusu hepimiz için gerçek bir baş belası. Çeşitli sebeplere bağlı olarak gelişebilen ter kokusu bazen gerçekten kurtulması zor bir sorun olarak karşımıza çıkar. Bunun için kullandığınız kişisel bakım ürünlerini değiştirebilir, kıyafetlerinizin naylon içerikte olmamasına dikkat edebilirsiniz. Ancak bazen kıyafetlere işleyen kokular kalıcı hale gelir. Birazdan vereceğimiz tüyo ile ter kokusundan tamamen kurtulacaksınız.

Ter kokusu hem kişinin kendisini hem de çevresindekileri rahatsız edecek kötü durumlardan biri. Özellikle toplu taşımalarda, topluluk arasında gerçek bir sorun olarak karşımıza çıkan ter kokusu bazen ne yaparsanız yapın kurtulamadığınız bir durum olabilir.

Vücudunuzda oluşacak ter sorununun birden fazla nedeni olabilir. Koltuk altı bölgeniz temiz olmayabilir, kullandığınız ter kokusu önleyici ürününüz yanlış olabilir ya da giydiğiniz kıyafetlerin içeriğindeki naylon miktarı ter kokmanıza sebep olabilir.

Bazen ne yaparsanız yapın kurtulamadığınız bu koku işin garibi kıyafetlerinizden de bir türlü çıkmak bilmeyebilir. Ne kadar yıkarsanız yıkayın hangi deterjanı kullanırsanız kullanın bazen kıyafetlerinizden ter kokusunun çıkmadığını far kedersiniz.

Ancak bu durum artık son bulacak! Koltuk altınızda ki ter kokusunu önlemek sizden kıyafetlerde ki ter kokusunu önlemek bizden. Kıyafetlerden çıkmayan ter kokusu için çok basit bir yöntem olduğunu biliyor muydunuz? Makinenizde bunun için bir program var.

Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler Ev kazaları için alabileceğiniz basit önlemler

Ter kokusu sinmiş kıyafetlerinizi çamaşır makinesine yerleştirin ve makinenizin programını önce durulama kısmına çevirin. Bu şekilde çalışsın. Durulama programının bitmesinin ardından 40 derecelik programda çamaşırlarınızı yıkayın. Bu şelikde sizde kıyafetlere sinmiş ter kokusundan kurtulabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu