Öncelikle yazın baştan çıkartıcı yaz meyvelerine dikkat edilmesi gerektiğini ve meyvelerin o kadar da masum olmadığını söyleyen uzmanlar, fazla tatlı olmayan meyveleri tercih edilmeli, meyveler küçük porsiyonlar halinde tüketilmeli ve günde 2 porsiyonu geçmemesini tavsiye ediyor ve meyvelerin şeker miktarları sebebiyle gün içerisinde tüketilen meyve miktarlarına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar, yoğurdu tavsiye ederek hafif, soğuk, ferah, tok tutan, kan şekerini düzenleyen bir kimyaya sahip olduğundan mümkün oldğunca sık tüketilmesini istiyor.

Uzmanlar peynir konusunda uyarılarda bulunarak, peynirin bazen tehlikeli olabileceğine işaret ederek, kilosuna dikkat eden insanları peynir tüketimini ölçülü tutmaları konusunda uyardı. Önce yoğurt ve salata tüketip sonra ana yemeğe geçmenin avantajlı olduğunu ifade eden uzmanlar, makarna, pilav, patates gibi hızlı kilo aldıran besinlere geldiğinde iştahınız epeyce sakinleşmiş olacağının söylüyor.

Yatmadan önce yemek yerseniz bakın neler oluyor! Yatmadan önce yemek yerseniz bakın neler oluyor!

Uzmanlar, yemek sırasında tercih edilen içecekler de mutlaka şekersiz olması gerektiğini gazlı şekersiz içme suları, ayran, şekersiz açık çay, sütlü kahve, kafeinsiz kahveler, demlenmiş soğutulmuş bitki çayları ile toplam karbonhidrat alımı biraz da olsa kontrol altına alınmış olacağını altını çiziyor.

Editör: Adem Küçükkaya