Doğal olan her şeyin bize sağladığı çözüm oldukça geniş ve yan etkisiz bir fayda içeriyor. Özellikle kimyasal bakım ürünlerinin yok sattığı şu günlerde en iyi bakım çaresi doğal ürünler diye düşünüyoruz. Bu konuda şiddetle tavsiye edeceğimiz ve uzmanlar tarafından da sıklıkla bahsedilen killi sabunu ele alacağız. Cildin yanısıra tüm bedende ve saçda da oldukça faydalı olan kil sabununa dair bilinmeyenleri sizlere aktarıyoruz.

Kil sabunu, en doğal sabunlardan bir tanesidir. Kil çok eski zamanlardan beri insanlar tarafından bilinen ve kullanılan bir üründür. Kil temizleyici ve cilde pozitif katkısı sayesinde kadınlar tarafından maske olarak çokça kullanılmaktadır. Kilden yararlanmanın diğer kolay bir yolu ise kil den yapılan kil sabunu.

Kil sabunu normal şartlarda asitik seviyesi yüksek zeytin yağından yapılmaktadır. En doğalı bu şekilde üretiliyor. Kil ve zeytin yağının karışımı ile üretilen kil sabunu cildi çok yağlı olan kişilerin mutlaka denemesi gerekli olan bir üründür. Uzmanların uyarılarına göre cildi yağlı olanlar beyaz kilden yapılmış sabunları, cildi hassas olanlar ise kırmızı kilden yapılan sabunları tercih edebilirler.

Kil sabununun özellikleri;

Yüzdeki siyah nokta ve aknelerin giderilmesinde çok etkilidir.

Cilt üzerindeki sivilcelerin kurutarak geçmesine yardımcı olmaktadır.

Ciltteki sivilce ve aknelerden kalan küçük izlerin geçmesinde etkili olmaktadır.

Saç dökülmesinde azalma sağlamaktadır.

Çok yağlı saç derilerinde saç kökünü temizleyip sağlıklı saçların çıkmasına yardımcı olur.

Saçların doğal bir parlaklık kazanmasını sağlamaktadır.

Derideki ölü tabakanın temizlenmesini sağlar.

Sivilceleri yok eden peeling etkisi bulunmaktadır. 

Yağlı saçları çok iyi temizlerken aynı zamanda cildi de tahriş etmez.

Kimyasal katkıların çok fazla bulunduğu sabunlar ile kendimize bilmeden zararlar veriyoruz. Üstelik bu sabunlara çok paralar ödeyerek aile bütçemize de gereksiz harcamalarda bulunuyoruz. Birçok sabun markası yaptıkları reklamlarda hep doğallığı öne çıkartmaya çalışırlar. Oysa bu sabunların birçoğu kimyasal ve zararlı ürünler olduğu gerçeğini değiştirmez. Kil sabunu alırken doğal olarak üretildiğinden emin olmalıyız.

Kil sabununu kullanırken cildi kuru olanlar, her gün sık sık değilde birer gün ara ile kullanmalıdırlar

Kil Sabunun Saça Faydaları

Kil sabununun cilt üzerindeki etkilerinin yanı sıra saçlar üzerindeki etkileri ise şu şekilde sıralanabilir;

* Kil sabunu saç köklerinin temizlenmesini sağlar

* Saç köklerinin daha rahat bir şekilde nefes almasına imkan sunar

* Saç köklerinin güçlenmesine katkı sunması ile saç dökülmelerinin de önüne geçer

Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz! Kaygı, korku ve endişe içerisinde gergin bir ruh haline sahipseniz Anksiyete hastası olabilirsiniz!

* Kil sabunu, saçlarda hoş bir kokunun elde edilmesini sağlar

* Saçların daha doğal ve parlak bir görünüme sahip olmasına imkan sunar

Kil Sabunu Nasıl Kullanılır?

Yüz bölgesinin temizlenmesi ve bakımının yapılması için kil sabunu kullanacakların ilk olarak yüzlerini ılık su ile ıslatması gerekir. Ardından sabunun köpürtülmesi ve yüz bölgesine masaj yaparak uygulanması gerekir. Birkaç dakika masaj yaptıktan sonra bol su ile durulanması yeterlidir.

Genel vücut temizliği ve bakımı için kil sabunu kullanımı sağlayacaklar, bu sabunu her zaman kullandıkları duş jelinin ya da duş sabununun yerine tercih edebilir. Tüm vücut ıslatıldıktan sonra lif yardımı ile kil sabunu tüm vücuda uygulanabilir.

Saç bakımı için kil sabunu uygulayacaklar ise yine ilk olarak saçlarını ıslatmalı ve kil sabununu köpürtmelidir. Saç diplerinden başlayarak uçlara kadar uygulanan sabunun, saç derisine masaj yaparak uygulanmasına özen gösterilmelidir. Ardından saçta sabun kalıntısı kalmayacak şekilde durulama işlemi yapılabilir.

Kaynak; www.mardinsepet.com - www.yenidevir.com.tr - www.zeytinhan.net

Editör: Merve Kiraz