Evde doğal ürünlerle yapacağınız cilt bakım maskesi, cildinizi derinlemesine temizler ve cildin pürüzsüz hale gelmesine ve parlamasına yardımcı olur. Doğadan gelen mucizeleri düzenli ve doğru uygulamak cildi zamanla kusursuz hale getirir.

Cilt bakımı pek çok kişinin evde veya uzman desteğiyle yaptırdığı bir işlem. Ancak kişinin cilt yapısı, alerjik durumları var mı yok mu bunların bilinmesi gerekiyor. Haberimizde detaylarını vereceğimiz kil ve elma sirkesi maskesi ile cildiniz istediğiniz kusursuzluğa ulaşabilir.

CİLDİN KUSURSUZ OLMASINI SAĞLIYOR

Kil ve elma sirkesi kullanarak yapılan bu maske doğal ve faydalı bir bakım yöntemi. Maske içerisinde kullanılan yeşil kil mineral açısından oldukça zengin. Yeşil kil cildin fazla yağlarını emerken cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Böylece siyah nokta ve akne oluşumunu engellemeye yardımcı olur.

Elma sirkesi ise cildin her noktasının aynı tonda olmasını sağlar ve gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olur. Sirkenin doğal bir antiseptik olması ciltteki bakterileri yok etmeye yarar. Bu maske sayesinde cilt gerektiği kadar nemlenir ve yumuşak bir hal alır.

Bal kabağı seçerken, sapı kurumuş alt tarafı sarı olanları tercih edin Bal kabağı seçerken, sapı kurumuş alt tarafı sarı olanları tercih edin

KİL VE ELMA SİRKESİ MASKESİ

Malzemeler

1 yemek kaşığı yeşil kil

1 tatlı kaşığı elma sirkesi

1 çay kaşığı bal

Yeterli miktarda su

Yapılışı

Bir karıştırma kabının içine kili ekleyin. Üzerine sirkeyi, balı ve suyu ekleyip karıştırın. Çok cıvık olmamalı. Suyu kontrolü eklemelisiniz.

Maskesi temiz ve kuru cilde uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık suyla nazik bir şekilde durulayın.

Haftada bir veya iki defa bu maskeyi uygulayarak ciltte oluşabilecek, siyah nokta, akne veya cilt problemlerini engelleyebilir. Daha yumuşak ve sıkı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu