GENEL

Kendilerine sorulan sorulara önderlerden gelen efsane cevaplar

Ders niteliği taşıyan tarihi yanıtlar

Abone Ol

Geçmiş tarihten bugüne kadar ders niteliğinde efsaneleşen cevaplar günümüzde dahi evrensel bir nitelik taşıyor.Tarihin unutulmaz isimlerib kendilerine yöneltilen sorulara  bakın nasıl cevaplar vermiş;

İbrahim aleyhisselâm ateşe atılınca, su taşıyan karıncaya sormuşlar: "Bunun ne faydası olacak?" Şu cevabı vermiş: "Tarafımı belli ediyorum.

Mecnunun bir köpeğin ayağını öptüğünü görünce demişler ki: "Bu kadar da fazla değil mi? Mecnun: "Bu köpek Leyla'nın köyünden geçti."

Yatarken başını devamlı örten kadına sebebini sormuşlar. Cevap vermiş: "Uyurken Azrâil ayehissalâm gelirse başım açık olmasın!..

Resul aleyhisselâm ve yanındakiler bir köpek ölüsünün yanından geçerken burnunu kapatanlar olmuş. Buyurmuşlar ki: "Dişleri ne kadar güzel!..

Nasreddin Hoca'ya sormuşlar: "iyi adam olmanın yolu nedir?" Hoca şu cevap vermiş: "Söyleyen olursa dinlemeli, dinleyen olursa söylemeli.

Kurt acıkınca kaçan bir koyunu yakalayıp yemiş. Tekrar acıkınca tilki ondan kaçmamış. Kurt sormuş: "Kaçmamayı kimden öğrendin?" Tilki demiş. ki: ."Koyundan öğrendim.

İsâ aleyhisselâma sormuşlar: "Bu edebi ve güzel ahlâkı kimden öğrendin?" Cevap vermiş: "Edepsizden!..."

"Yâ Resulallah! Hangi huyunuz, hangi ahlâkınız sebebiyle Cenab-ı Hak sizi Peygamber yaptı?" Resulullah dabuyurmuş ki: "Kendime lâzım olanı verebildiğim için.

Yahya Kemale sormuşlar: "Ankara'nın en çok nesini seviyorsunuz? Şöyle cevap vermiş: "İstanbul'a dönüşünü.

Sokrates ölüme mahkûm edildiğinde, eşi demiş ki: "Haksiz yere öldürülüyorsun." Cevap vermiş: "Ne yani haklı yere mi öldürülseydim?

Mevlânâ Celâleddin-i Rûmi Hazretlerine sormuşlar; "O kadar çok okursun, o kadar da çok yazarsın. Peki bu kadar eğitimden ne öğrendin? Cevap vermiş: "Haddimi bilmeyi.

Bir âlime sormuşlar: "Bir insanın aptal olduğu nasıl anlaşılır?" Cevap vermiş: "Boş konuşmasından." "Ya hiç konuşmazsa?" Devam etmiş: "Öyle akıllı insan nerede?

Eski bir MIT Müsteşarı bakan olunca, bir grup gazeteci sorarlar: - Sayın bakanım! Yüzünüz dışında hiçbir şeyinizi bilmiyoruz, sizi tanımıyoruz. O da şöyle cevap verir: - Hiç merak etmeyin. Ben hepinizi biliyorum, tanıyorum.