Geçmiş tarihten bugüne kadar ders niteliğinde efsaneleşen cevaplar günümüzde dahi evrensel bir nitelik taşıyor.Tarihin unutulmaz isimlerib kendilerine yöneltilen sorulara  bakın nasıl cevaplar vermiş;

İbrahim aleyhisselâm ateşe atılınca, su taşıyan karıncaya sormuşlar: "Bunun ne faydası olacak?" Şu cevabı vermiş: "Tarafımı belli ediyorum.

Mecnunun bir köpeğin ayağını öptüğünü görünce demişler ki: "Bu kadar da fazla değil mi? Mecnun: "Bu köpek Leyla'nın köyünden geçti."

Yatarken başını devamlı örten kadına sebebini sormuşlar. Cevap vermiş: "Uyurken Azrâil ayehissalâm gelirse başım açık olmasın!..

Resul aleyhisselâm ve yanındakiler bir köpek ölüsünün yanından geçerken burnunu kapatanlar olmuş. Buyurmuşlar ki: "Dişleri ne kadar güzel!..

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Elazığ'da "Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı"nda konuştu: (2) Milli Eğitim Bakanı Tekin, Elazığ'da "Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı"nda konuştu: (2)

Nasreddin Hoca'ya sormuşlar: "iyi adam olmanın yolu nedir?" Hoca şu cevap vermiş: "Söyleyen olursa dinlemeli, dinleyen olursa söylemeli.

Kurt acıkınca kaçan bir koyunu yakalayıp yemiş. Tekrar acıkınca tilki ondan kaçmamış. Kurt sormuş: "Kaçmamayı kimden öğrendin?" Tilki demiş. ki: ."Koyundan öğrendim.

İsâ aleyhisselâma sormuşlar: "Bu edebi ve güzel ahlâkı kimden öğrendin?" Cevap vermiş: "Edepsizden!..."

"Yâ Resulallah! Hangi huyunuz, hangi ahlâkınız sebebiyle Cenab-ı Hak sizi Peygamber yaptı?" Resulullah dabuyurmuş ki: "Kendime lâzım olanı verebildiğim için.

Yahya Kemale sormuşlar: "Ankara'nın en çok nesini seviyorsunuz? Şöyle cevap vermiş: "İstanbul'a dönüşünü.

Sokrates ölüme mahkûm edildiğinde, eşi demiş ki: "Haksiz yere öldürülüyorsun." Cevap vermiş: "Ne yani haklı yere mi öldürülseydim?

Mevlânâ Celâleddin-i Rûmi Hazretlerine sormuşlar; "O kadar çok okursun, o kadar da çok yazarsın. Peki bu kadar eğitimden ne öğrendin? Cevap vermiş: "Haddimi bilmeyi.

Bir âlime sormuşlar: "Bir insanın aptal olduğu nasıl anlaşılır?" Cevap vermiş: "Boş konuşmasından." "Ya hiç konuşmazsa?" Devam etmiş: "Öyle akıllı insan nerede?

Eski bir MIT Müsteşarı bakan olunca, bir grup gazeteci sorarlar: - Sayın bakanım! Yüzünüz dışında hiçbir şeyinizi bilmiyoruz, sizi tanımıyoruz. O da şöyle cevap verir: - Hiç merak etmeyin. Ben hepinizi biliyorum, tanıyorum.

Editör: Merve Kiraz