GÜNDEM

Kendi şehrini kuran milyarderler neyden kaçıyor!

San Fransisco'nun kuzeyine şehir kuracağını açıklayan milyarderler akıllarda soru işareti bıraktı! İşte ünlü milyarderlerin planı...

Abone Ol

Elon Musk, Texas’ta Starbase adlı bir kent kurmak için çalışmalara başladı. Elon Musk SpaceX çalışanları için "Starbase" isimli bir şehir planı hazırladı. Yapılan haberlere göre Starbase, Musk’ın uzay şirketi SpaceX’in merkezi olacak. Üstelik bu şehirler sürdürülebilir enerji ile çalışacak. 

Aynı zamanda Bill Gates de kendi şehrini kurmak için çalışmalara başladı. Bill Gates, ABD'nin Arizona eyaletinde kendi kentini kurmak yatırım yapmaya devam ediyor. Kentin ismi Belmont  olacak. Bill Gates'in bu arazisi 40 kilometrekarelik bir alandan oluşuyor. 

Öte yandan dünyanın en zengin insanları ABD'nin 4 bir yanına kendi şehirlerini inşa ediyor. California Forever isimli bir şirket, San Fransisco şehrinin kuzeyinde, Travis Askeri Üssü'nünde bulunduğu Solano bölgesine 20 bin konutluk bir şehir inşa edileceğini açıkladı. Şehrin 400 bin kişilik bir nüfusa sahip olması hedefleniyor ve bu projenin arkasında Laurene Powell Jobs, Reid Hoffman, ve Marc Andreessen gibi milyarder isimlerin yer aldığı biliniyor. Aynı zamanda Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un dul eşi Laurene Powell Jobs, LinkedIN’in kurucusu Reid Hoffman, ünlü bir risk sermayedarı Marc Andreessen gibi isimler yer alıyor.

Peki milyarderler kendilerine neden bir kent kuruyor? Hangi gerçek böyle bir ihtiyacı ortaya çıkardı? Gelecekte insanoğlunu ne bekliyor? Tüm bu soruların yanıtları bilinmiyor.