Muş'ta merkeze 20 kilometre uzaklıktaki Alican köyünde  20 bin dekar alana ekimi yapılan karpuzun hasadı başladı. Törenle gerçekleştirilen hasat işlemi renkli görüntülere sahne oldu.  

Muş Karpuz hasadı  (2)_1280x848

Törene katılan Vali Avni Çakır,Muş'un verimli topraklara sahip olduğunu belirterek, "İlimizin sanayideki kapasitesi belli. İnşallah bunu bulunduğu noktadan daha ileri seviyelere ulaştırmak için hep birlikte çalışacağız. Dolayısıyla bu bölgede tarımı en üst seviyeye çıkartmaya mecburuz. Kapalı devir sulama sisteminin birinci etabının ihalesi gerçekleştirildi. Eylül itibarıyla çalışmalar başlayacak. İlk etapta yaklaşık 167 bin dönüm alan sulanacak. İnşallah bu kademe kademe tüm Muş Ovası'nı da kapsayacak. Böyle olunca sahip olduğunuz arazinin dönüm fiyatı artacaktır. Vatandaşlarımız hem kendisinin hem de çocuklarının geleceğini teminat altına almış olacak." ifadelerini kullandı.

Muş karpuz hasadı_1280x848

Airfryer ile yapabileceğiniz kahvaltılık tarifler Airfryer ile yapabileceğiniz kahvaltılık tarifler

Kentte bu yıl 20 bin dekar alanda karpuz ekimi gerçekleşti ve 150 bin ton ürün elde edilmesi bekleniyor. Hasadın tamamlanmasıyla ekonomiye yaklaşık 1 milyar 200 milyon lira katkı sağlanacak.

Kaynak: AA