Tarih 1900'lerin başını gösterdiğinde ilginç bir olay yaşandı. Jean Libbera, göğsünde ve karnında yapışık parazit bir ikizle dünyaya geldi. Hikayeyi ilginç kılan ise Jean'in ikizinin normal ikizlerden farklı olmasıydı.

Karnında Parazit Ikiziyle Dünyaya Geldi (2) 816X960

Jean Libbera, 'İki Vücutlu Adam' olarak tanımlanıyor. Jean'in ikizi Jacques, Jean'in vücudundan beslenerek hayatta kalabiliyordu. Jacques'ın iki kolu, iki bacağı ve Jean'in midesine gömülü kısmen oluşmuş bir kafası vardı.  Jacques tam gelişmemiş olarak raporlara geçti. Bu durum, embriyonun kısmen ikiz olarak ayrılması ve iki tarafın da anne karnında asimetrik olarak gelişmesi, küçük ikizin büyük olana bağlanmasıyla ortaya çıkıyordu.

Libbera şanslıydı, çünkü 13 kardeşi içerisinde de dünyaya parazit ikizle gelen kardeşi vardı ve daha bebekken hayatını kaybetmişti.Karnında Parazit Ikiziyle Dünyaya Geldi (1) 605X960

 Jean ise 50 yaşına kadar yaşamış hatta evlenmiş ve 4 sağlıklı çocuğun babası olmuştu. Yıllarca ikiziyle birlikte gösterilerde ve sirklerde rol almıştı.

Erzurum'un tarihi Büyük Palandöken Tabyası bir asrı aşkındır ayakta duruyor Erzurum'un tarihi Büyük Palandöken Tabyası bir asrı aşkındır ayakta duruyor

Yaklaşık 50 yaşında ise Jean hayatını kaybetti.

 

Editör: Sena ERDOĞAN