YAŞAM

Kara Sinekleri Uzaklaştırmak İçin Doğal Yöntemler

Yaz aylarında hepimizi delirten karasineklerden kurtulmak aslında çok kolaymış. İşte size ister kokulu ister tuzaklı birkaç doğal yöntem

Abone Ol

 Ayrıca kara sineklerin kolayca üreyebilmesi, bakteri ve hastalık yayabilmesi tehlikeli yönleridir.

Kara Sinekler Nasıl Kovulur?

Kimyasal kara sinek kovucularını bir kenara bıraktığımızda da sineklerden kurtulmak için pek çok yol vardır. Kara sinekler bazı bitkilerin ve gıdaların olduğu yerlerde durmaz ve kaçar. Bu bitkilerden ve gıdalardan yararlanarak kara sinek derdinden doğal yollarla kurtulmak oldukça kolaydır. Kara sineklere çözüm olarak; fesleğen, sirke, sarımsak, lavanta yağı, limon ve karanfil kullanılabilir. 

Kara Sinekleri Uzak Tutacak Doğal Yöntemler

Fesleğen

“Sinekleri ne kaçırır?” sorusuna verilecek ilk yanıtlardan biri fesleğendir. Fesleğenin şifalı bir bitki olması ve kokusunun bizler için çekici olması bu noktada sizi şaşırtabilir. Fakat fesleğenin kokusu sinekleri kovmak için birebirdir. Özellikle açık alanda kara sinek sorununu fesleğenler ile çözebilirsiniz. Bol besinli toprakta, güneş gören ve biraz rüzgar alan ortamlarda yetiştirebileceğiniz fesleğenler kara sinekleri kovacaktır.

Sarımsak

Çoğu haşere için kovucu olan sarımsak, kapalı ortamda kara sinekleri uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemler arasında yer alır. Sineklerden rahatsız olduğunuz alanda çevreye birkaç diş sarımsak bırakmak sizi bu dertten kurtarabilir. Aynı zamanda sarımsak evinizdeki böcekler için de kovucu özellik taşır.

Sirke

Kara sineklerden kurtulmanın en etkili yöntemleri arasında sirke kullanmak bulunur. Sirke kullanarak yapabileceğiniz sprey sayesinde kara sinekleri kovabilirsiniz. Bir bardak beyaz sirke ve bir bardak su karışımı ile elde edeceğiniz sprey, kara sinekleri uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz etkili doğal yöntemlerdendir.

Limon ve Karanfil

Doğal sinek kovucu olarak kullanabileceğiniz ikili limon ve karanfil, hem kapalı hem de açık alanda kara sineklerden kurtulmanızı sağlayabilir. Evde veya piknikte; ortadan ikiye kestiğiniz limona karanfilleri batırıp bir kara sinek kovucu elde edebilirsiniz. Hem pratik hem de doğal olan bu yöntem, ortaya çıkardığı koku sayesinde kara sinekleri uzaklaştırır.

Lavanta

Kokusu bizler için çekici olan ancak sinekleri kaçıran lavanta, bu yönüyle fesleğenle benzerlik gösterir. Pencerelerin kenarına koyacağınız lavanta, sizi kara sineklerden korumak için etkili bir çözümdür. Kapalı alanda kara sinekleri uzaklaştıracak lavanta aynı zamanda dekoratif bir görüntü oluşturur. Üstelik hoş kokusu da cabası!

Turunçgil Kabukları

Kara sinekleri uzaklaştırmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemler arasında en pratiği turunçgil kabuklarından faydalanmaktır. Turunçgil kabuklarını sineklerin sıkça gördüğünüz yerlere bırakarak kara sinek problemini çözebilirsiniz. Açıkta bırakmak istemiyorsanız ağzı açık poşetlere kabukları doldurup belirlediğiniz yerlere koyabilirsiniz. Ayrıca turunçgil kabuklarını düzenli olarak tazelemek sinek kovucu etkinin artmasını sağlar.

Esanslı Yağlar ve Elma Sirkesi

Lavanta ve fesleğen gibi hem güzel bir koku yayacak hem de sinekleri kovacak alternatif bir yöntem arıyorsanız esanslı yağlara yönelebilirsiniz. Elma sirkesi ile elma sirkesi karışımı ile sprey hazırlayabilir ve bu sprey sayesinde kara sineklerden kurtulabilirsiniz. Esanslı yağ ve elma sirkesi ikilisi kara sinek kovucu doğal yöntemler arasında en etkililer arasında yer alır.

Sinek Tuzağı

Buzdolabı poşeti ya da ağzı kilitlenebilen naylon poşetlerden birini alın. Yarısına kadar su doldurun. Suyun içine birkaç adet demir bozuk para atın ve pencerenin dış kenarlarından birine bu poşeti asın. En popüler iddia su dolu torba ışığı kırdığı için sinekleri rahatsız ediyor ve görme bozukluğu yaratıyor. Bu yüzden sinekler bu tip torba asılı yerlere yaklaşamıyorlar.