Fast food işletmelerinin sırrı: Çıtır çıtır patates için bu yöntemi uygulayın Fast food işletmelerinin sırrı: Çıtır çıtır patates için bu yöntemi uygulayın

Yapılan yeni bir araştırmada en önemli öğün olan kahvaltıyı atlamanın çocuk psikolojisini kötü etkilediği ortaya kondu. Bilim insanları küresel çapta çocuklar üzerinde bir araştırma yaptı. Bu araştırma sonucunda kahvaltı yapmak ve hayat memnuniyeti arasında bir ilişki olduğu kanısına varıldı.

BEYNİN VERİMLİ ÇALIŞMASINI SAĞLIYOR

Uzmanlar, çalışmalarında kahvaltı sıklığıyla yaşam memnuniyeti arasında bir ilişki olduğunu tespit etti. Araştırma sonucunda kahvaltı yapmayan ergenlerin düşük ruh halinin yanı sıra, stres ve depresyonda görüldü.  Araştırmacılar ayrıca düzgün bir kahvaltının gereken besinleri ve enerjiyi almanın beynin verimli çalışmasını sağladığını belirtiyor. Öte yandan sosyoekonomik faktörler de dikkat çekiyor. Düşük gelirli ailelerde yetişen çocukların kahvaltıyı atlama ihtimalleri daha yüksek oluyor. Ülkeler arasında tabi ki farklı beslenme kültürleri olduğu da unutulmadan yorum yapmakta fayda var. Araştırmacılar da zaten ülkeler arasında bazı tutarsızlıklar olduğunu yeme kültürünün değişebileceğini belirtiyor. Buna rağmen yine uzmanlar ne olursa olsun kahvaltı yapanlarla hiç yapmayanlar arasında hayat memnuniyeti arasında fark olduğu kanısında.

Editör: Yasemin Dülgeroglu