Frenk soğanı, Allium cepa ailesinden olan bir bitki türüdür. Bu bitki pek çok kültürde hem tıbbi amaçlı hem de yemeklerde kullanılır. Bu bitki benzersiz lezzetinin yanı sıra sağlığa olan faydaları ile de bilinir. Antioksidanlar bakımından zengin olan bu bitki serbest radikallerle savaşır ve yaşlanmayı geciktirir. Peki frenk soğanının diğer faydaları neler?

Frenk soğanının faydaları neler?

1. KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

Frenk soğanının içerisinde kolesterol seviyelerini düşüren ve kan damarlarını genişleten kükürt bileşikleri bulunur. Bu bitki kalp sağlığını destekler, kalp hastalıkları riskini azaltır.

2. İLTİHABI AZALTIR

İltihaplanmayı azaltan maddeler antioksidanlar ve anti-enflamatuar bileşiklerdir. Bu maddeler frenk soğanının içerisinde bolca bulunuyor. Dolayısıyla bu bitki iltihaplanmayı azaltıyor. Öte yandan eklem ağrıları ve artrit durumlarını hafifletir.

3. SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Frenk soğanı, içerisinde sindirimi kolaylaştıran lifler ve sindirimi destekleyen maddeler içeriyor. Sindirim rahatsızlıklarını hafifletip vücudun daha iyi sindirim yapabilmesini sağlar.

4. KANSER RİSKİNİ AZALTIR

İçerisinde bulunan allisin ve sülforafan bileşikleriyle frenk soğanı kanser hücrelerinin büyümesini engelleyerek kanser riskini azaltır.

5. BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Soğanın bağışıklığı güçlendirdiğini artık bilmeyen yok. Ancak bu soğanda bağışıklık sistemine karşı birebir. İçerisinde bağışıklık fonksiyonunu artıran vitaminler ve mineraller bulunuyor. Bu da vücudu hastalıklara karşı korur.

6.ŞEKERİ DENGELER

Kış Salgınlarına Karşı Alınması Gereken Önlemler: Sağlıklı Bir Kış İçin Yapılacaklar Kış Salgınlarına Karşı Alınması Gereken Önlemler: Sağlıklı Bir Kış İçin Yapılacaklar

Frenk soğanının içerisinde kan şekerini dengeleyen ve insülin direncini azaltan bileşikler var. Bu özellik, diyabet yönetiminde yardımcı olabilir ve kan şekeri seviyelerinin kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir.

Sağlıklı bir hayat için iyi ve doğru beslenmek oldukça önemli. Ancak bazen bazı besinler alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu sebeple yediğiniz gıdalardan sonra beklenmeyen durumlarda uzman desteği alınız.

Editör: Yasemin Dülgeroglu